Gość krzysztof Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Glukoza 89.0 mg/dl AST(GOT) 33.0 U/l ALT(GPT) 39.0 U/l Gamma-glutamylotransferaza(GGT) 23.0 U/l Bilirubina całkowita(TBIL) 1.55!!! mg/dl dodam, że mam 26 lat a badania muszę powtórzyć dokładnie za tydzień z wyników tyle wiem, że mam ponad normę TBIL a co z tym robić to już ciężko było się dowiedzieć:(( znajomy poradził mi Essentiale Forte i dzisiaj je zakupiłem i stosuję 3x2 dieta też zmieniona typowo pod wątrobę A do Was mam pytanie czy jest szansa, że zbiję przez 7 dni TBIL do stanu normalnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość anka Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 ja znowu mam pytanie jak jest z wysiłkiem fizycznym przy problemach z wątrobą?? lubię biegać a dowiedziałam się, że nie wolno mi:( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bata Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Trzeba odpoczywać, nie wysilać się Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość CichyEska Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja zbilem bilirubine w 3 tygodnie ,z poziomu 2,44 do 1,65 jeszcze wysoka ale spada to najwazniejsze.Bilirubina calkowita ,jest wytwarzana nie tylko przez watrobe, wiec jezeli nie masz objawow zoltaczki ,to oznacza ,ze nie jest to problem zwiazany z watroba tym bardziej ze Alat i Aspat masz w gornej normie (oba do 40 lecz wg niektorych laboratoriow do 30) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pisaro Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Witam mam za tydzien badania w twkl jak moge zbic bilirubine całkowita bo musze mieć o połowe mniejsza prosze o odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi