Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedrożna tętnica biodrowa

Gość BEATA woj mazowiecki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BEATA woj mazowiecki
Witam, mój tata(lat 41) dostał taki opis tomografii: Tętnica biodrowa wspólna, biodrowa zewnętrzna i wewnętrzna lewa niedrożna W początkowym odcinku, dalej wypełnia się z krążenia obocznego. Węzły chłonne okołoaortalne w okolicy pnia trzewnego i korzenia krezki (10mm). Węzły chłonne 19x9 mm do przodu od trzonu trzustki. Węzły chłonne do 15mm w więzadle wątrobowo- dwunastniczym. Bardzo proszę o wytłumaczenie mi opisu, ponieważ martwię się o tatę, a rodzice mało więdzą.
Gość Kiepska sprawa
Wygląda to na zakrzep.Być moze pomogłaby kuracja z tego rodzaju: http://www.chelatacja.pl/ .Ale jeżeli w ogóle niedrożna to moze być duży problem.Polecam zastosować zdrową dietę np. tą: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 .Podejrzewam że się niewłaściwie odżywia i do tego jest zatruty.Jak jest trochę starszy ode mnie to widać musiał się bardzo starać o to.Albo kto iny się o to postarał.
Gość Halina 12 06 2010
jeżeli ma niedrożne tętnice biodrowe musi pójść do chirurga naczyniowego który skieruje Go na wszczepieniu stentów, czyli poszerzenie żyły. Jest to zabieg niebolesny ale po zabiegu trzeba leżeć ok. 14 godzin.Ale później jaka ulga w chodzeniu. Ja jeszcze po tym zabiegu wzięłam 24 wlewy chelatacji i jest już 2 lata jak mam spokój. Teraz przymierzam się wziąć chelatację przypominającą aby nie doprowadzić do ponownej niedrożności tętnicy biodrowej. Jest to drogi zabieg ale warto.