Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówne bicie serca i uczucie zatrzymywania akcji serca

Gość Paulina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam dziwny problem. Otóż czuję, że czasami (dzieje się tak rzadko, np raz na 3 -4 tygodnie lub rzadziej ale jednak ) *staje* mi serce, po czym następuje 1 silne uderzenie i wszytko wraca do normy. Nie sprawia mi to bólu, ale uczucie towarzyszące tej przypadłości jest dziwne i nieprzyjemne. Mam 17 lat i nigdy na nic nie chorowałam. Nie wiem czy nic mi nie jest i trochę się martwię. Może ktoś ma coś podobnego? Proszę o pomoc.
To jest dodatkowy skurcz i pauza wyrównawcza zapewne...jak masz tak to rzadko to sie nie martw. Ja mam takich koło 8 na minutę i zyję:)Jak Cię to bardzo martwi to idz na załozenie holtera i pamiętaj do 500 takich uderzeń na dobę to norma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11i niczego sobie nie wkręcaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Cześc spokojnie to nie WPW bo gdyby było to WPW to po każdym taki skurczu serce rozpedziło by się do ok 200 uderzeń na min lub więcej a ty raczej tak nie masz spewnością są to skurcze dodatkowe które powinieneś olać a jeżeli bardzo cie męczą idz do lekarza i zrób holtera!!