Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i leki na zwolnienie akcji serca przy nerwicy

krystian22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Kołatanie serca towarzyszy mi przy obudzeniu się po krótkiej drzemce w dzień , czy wypiciu 1 piwa. Chciałbym zapytać jakie mogą być tego przyczyny. Mam 22 lata, badanie EKG wykazało mu mnie przyspieszoną akcje serca. Co powinienem zrobić? Lekarka przepisała mi Betaloc w małych dawkach, ale ja nie chce w tym wieku faszerować się lekami, których podobno potem nie można odłożyć. Pragę nadmienić, że jestem osobą nerwową, łatwo się denerwuje, w sytuacjach stresowych serce chce mi wyskoczyć z klatki piersiowej. Proszę o radę.
Kups sobie magnezin 500 i bierz 3 tabeltki dziennie- a najlepij zób sobie badanie kwei w kierunku magnezu i potasu. jesli potas bedzie w dolnej granicy kup kalipoz i dawkuj go codzinnie. MAhgnezu nie przedawkujesz a na potas uważaj- lekrarz zamiast od razu cie faszerowac lekami powinnien był najpierw zbadać elektrolity. Trn alkohol wskazuje na ubytek magnezu....
Witam, kołatanie serca zaraz po przebudzeniu świadczy o nerwicy lękowej i nadwrażliwości, jak wspomniałeś jesteś osobą nerwową tak więc wszystko jest jasne... ale. Z pewnością magnez z wit. B6 nie zaszkodzi, jednak proponuję zrobić podstawowe badania krwi wraz z elektrolitami i badanie tarczycy by wykluczyć jakiekolwiek nieprawidłowości.Jeśli chodzi o alkohol w przypadku nerwic nie proponuję pobudza serce i mogą wystąpić zaburzenia rytmy.
Dziękuję za zainteresowanie tematem i rady. Otóż badanie na tarczyce już zrobiłem - wszystko jest w porządku. Badania na elektrolity zamierzam zrobić po waszych zaleceniach. Obawiam się właśnie, że to może być nerwica lękowa. W każdym razie teraz na pewno wiem, że nie ma sensu faszerować się tym Betalockiem. Miałem robionego też Holtera, który nic nie wykazał. Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko zacząć nad sobą pracować i brać życie mniej poważnie :) Pozdrawiam.
Gość pomocnawam

Witam , Miałam poważne problemy z kołataniem serca , nerwicą lękową , z racji sytuacji życiowych , przyjaciółka poleciła mi art. bardzo mądry który został napisany przez lekarza, który chce pomóc a nie naciąga na wizyty wraz z lekami po 350-400 zł , przeczytaj art. Magnez i potas a nerwica i depresja , ja dzisiaj jestem zdrowa uśmiechnięta,i czuje obowiązek polecać innym ,prosty a bardzo mądry artykuł!!!!!!!!!!!!!!!!!