Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia to cecha młodości

Gość Miro

Rekomendowane odpowiedzi

Mówi sie , ze arytmia t cecha młodości.Czy wiek dojzewania ma wpływ na powstanie arytmi ? W wieku 16 lat wykryto u mnie arytmie od tego czau zrobiono mi wszystkie mozliwe badania wszystko jest w najlepszym porządku miałem też robione badanie elektrofizjologiczne równiez wszystko ok więc nie wiem jaka jest przyczyna powstawania arytmi ? Czy możliwe jest to , że z wiekiem ten mechanizm sie wyciszy ? w chwili obecnej mam 17 lat i przed soba jeszcze 4 lata dojzewania mam nadzieje że się to wyciszy ... Jesli ktos coś wie na dany temat to bardzo bymprosił o właczenie sie w dyskusje ... Pozdrawiam i życze duzo zdrowia ...
Arytmia jest grozna i trzeba ja leczyc jesli daje objawy, taka ktora jest bezobjawowa jest spotykana czesto (np. dodatkowe pobudzenia nadkomorowe) Wszystko zalezy od rodzaju arytmi. To prawda ze arytmia moze zniknac ale nalezy pamietac ze moze sie tez nasilic lub pojawic u zdrowego, dlatego tez trzeba wszytskie objawy wyjasniac u lekarza. Pozdrawiam
Głównym problemem tego forum jest mylenie dwóch pojęc: ARYTMIA i CZĘSTOSKURCZ. Arytmia jest grozniejsza od częstoskurczu. Przy tym drugim serce bije szybko ale regularnie, rytmicznie. Zaś w arytmii (jak sama nazwa wskazuje) rytm jest rozregulowany. Nie wiem, czy masz na mysli arytmię czy częstoskurcz, więc ciężko o odpowiedz.