Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przedwczesna repolaryzacje komór serca, blok odnogi pęczka Hisa i niedomykalność zastawki

Gość pmst

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie moja dziewczyna jest wlaśnie w szpitalu (niestety dość daleko ode mnie a ja nie mogę tam dziś pojechać) Miała problemy z sercem już od dość dawna ale nie lubiła o tym mowić i mimo moich prośb nie dbała za bardzo o siebie (inna sprawa ze znamy się dopiero niecałe 2 miesiące). Przez swięta u rodziny, po raz pierwszy prawie straciła przytomność i zdecydowała się pójść na badania ogladala dzis swoja karte w szpitalu i napisala mi ze ma - przedwczesna repolaryzacje komor serca, - Niezupelny blok prawej odnogi Hisa, - niedomykalnosc I/II zastawki mitralne, - inne pierdoly.... czytalem o kazdej z tych rzeczy na necie i ogolnie kazda z nich osobno nie wygląda bardzo źle, ale moje pytanie dotyczy tego, czy wszystko to razem powiązane jest dużo bardziej niebezpieczne i co ważniejsze czy to się operuje itp. nie znam się kompletnie na medycynie :/ aha dodam że ma 21 lat, 170 cm i 50 kilo wagi (namawiam ją żeby przytyła bo jest bardzo chuda - ale nie wiem czy może mieć to wpływ na serce) niestety pali papierosy i lubi się dobrze napić :///// z gory dziękuje za odpowiedzi