Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie przy braniu Tertensifu Kombi

Gość mitek_k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. zacznę od tego że pójdę do kardiologa ale za nim się do niego dostane, to zapytam tutaj. Od lutego biorę lek o nazwie tertensif kombi, na początku działał dobrze, skutecznie obniżał mi ciśnienie. Przez jakiś nie sprawdzałem ciśnienia (popsuł się ciśnieniomierz) sprawdzam ostatnio, a tutaj 160/90 i tak od 2 dni. Ogólnie, zmartwiłem się bo nic nie robię od m-ca, myślałem że teraz powinno być lepiej, a tutaj *zonk*. Chyba że siedzi to w psychice, mam problem z którym ciężko mi się pozbierać/uporać raczej jest to niemożliwe. Dodam też że od 10 dni jeżdżę na rowerze i biegam, ale ciśnienie mierzę popołudniu, sport uprawiam wieczorami. mam 28l. BMI 24,5 Wcześniej brałem bisocard 2,5 mg i pronesse 4mg (mogę pomylić nazwę drugiego leku), lecz po tych lekach chodziłem strasznie zamulony.
Gość malgorzata.k
prawdopodobnie juz sam tertensif nie daje pozadanych efektow,zapewne kardiolog dorzuci jeszcze jakis dodatek. moja mama leczy sie na nadcisnienie,do czasu wizyty u kardiologa miala,,worek* tabletek obecnie bierze trzy;tritace,tertensif,bisocard i w razie draki nitrogliceryna pod jezyk. pozdrawiam