Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewlekły ból w klatce piersiowej promieniujący do ręki

Gość bialy.87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. Mam problem. Mianowicie nieustający bul po lewej stronie klatki piersiowej(w okolicach serca) czasami promieniujący na lewą rękę.. Drżenie rąk(gdy się zdenerwuje nie jestem w stanie normalnie się podpisać) Mam gwałtowne skoki ciśnienia(niee pijam kawy ani napojów typu redbul i tiger) Dolegliwości nasilają się przy wzmożonym wysiłku fizycznym,czasami wydaje min się że nie mogę złapać oddechu... Po całym dniu pracy nie jestem w stanie prowadzić samochodu bo bul w klatce zbyt mnie rozprasza po za ty czuje się dziwne...zupełnie jak nie z tej bajki... Pojawiały się bule głowy trwające po kilka dni.. Byłbym zapomniał-nieustający szum w uszach! Jednym słowem czuje się okropnie ale udaje że wszystko jest w porządku.. Byłem kiedyś u lekarza,powiedział mi że to na tle nerwowym i przepisał jakieś leki-nie pomogły.. 2 razy wylądowałem na pogotowiu z bardzo ostrym bólem w klatce myślałem że to zawał..nie mogłem ustać na nogach tak bardzo bolało.. Robili mi badania krwi wszystko było jak najbardziej w normie jedynie cukier lekko podwyższony. Ciśnienie miałem 2razy wyższe ale dali mi jakiś zastrzyk i tabletke jak spadło to kazali jechać do domu...i iść do rodzinnego lekaża :/ Miałem skierowanie na badania wysiłkowe ale wyjechałem i nie zrobiłem...teraz wróciłem i pora wziąść się za siebie bo to nic przyjemnego gdy non stob coś boli i przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Pierwsze pytanie to czy ktoś wie co mi jest a 2 to jakie badania powinienem wykonać i czy mogę wysiłkowe zrobić gdzieś prywatnie w krakowie i ile to kosztuje???? Jeśli macie coś do powiedzenia to proszę pisać :) Pozdrawiam Przemek..
Ból pisze się przez ó zamkniete- przepraszam, ale nie moge na to patrzeć:) Powinnienć zrobić ekg, echo serca, spirometrię, ewntulanie założyć holtera......serce najcześciej nie boli więc twoje bóle w klatce piersiowej- moga byc nerwobólami, a moze masz refluks żołądkowy- czy zauważyłes moze, ze Twoje objawy wzamagają się po posiłku, a szczególnie po słodkim, ostrym, czosnkowym, cebulowym, surowym?
Nie pamiętam już dokładnie ale coś tam było o arytmi czy coś... To prawie rok temu było... Musiał bym poszperać w domu w dokumentach ale narazie mnie niema... Pamiętam że jak poszedłem raz do lekarza bo bylem naprawde bardzo pobudzony to jak mi tętno zmierzyli to miałem 2 razy większe niż normalnie... to chyba bylo 230/120 Myślałem że lekarce oczy wyskoczą... wtedy miałem chyba ze 6 razy ekg robione 3h tam siedziałem aż mi zbili w końcu to ciśnienie... przyszedłem za dwa dni jeszcze raz i już bylo OK. A może to nerwica???? bo ja już sam nie wiem...