Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Proszę o pomoc... Tarczyca , migotanie przedsionków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam problem od około 15 lat biorę Eythyrox 50 na stwierdzoną niedoczynność tarczycy. Zrobiłem teraz badanie krwi lekarz zalecił branie leku co 2 dzień.  ale co najwazniejsze miałem akurat duże tętno, może ze stresu (trochę tego było ostatnio) i zrobił mi na miejscu EKG i wyszło że mam migotanie przedsionków, arytmie...  Przepisał mi Xarelto i Metropolol ( który czytam że bieże się przy nadczynności tarczycy a nie niedoczynności... ) i będę być może miec za kilka tygodni zabieg chyba chodzi o kardiowersje... Teraz mierzę sobie cisnienie i puls i mam blisko idealnego... Nie wiem co mam o tym myśleć. Wydaje mi się że jestem  źle leczony na tarczycę i od tego to wszystko? Mam 36lat. 181cm 85kg ćwiczę nie palę alko okazyjnie... 

Nie proś o pomoc tylko rób badania i zmień lekarza jeśli masz wątpliwości co do leczenia. Bardzo dobrych endokrynologów mają w enel med mówię z doświadczenia. Badania też tam zrobisz nawet w dobrej cenie chociaż nie pamiętam ile dokładnie bo też leczę się na tarczycę i z tej racji wykupiłam pakiet kobieta żeby móc mieć szybszy dostęp do lekarza i badań.