Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Seks i choroby serca

Gość asik

Rekomendowane odpowiedzi

to,że przy różnych chorobach serca nasze życie codzienne musi ulec trochę zmianie to nie ulega wĄtpliwoŚci.codzienny ruch,sport,wysiłek,wzruszenia,emocje...właŚciwie to wszystko tez jest z tym tematem zwiĄzane.ciekawa jestem czy wasi lekaże rozmawiali z wami na ten temat.czy partnerzy rozumiejĄ potrzebę zmian w waszym życiu erotyczno-uczuciowym. a może przy chorobach serca nic w tej dziedzinie nie ulega zmianie?to by było super.bo najgorszy jest znowu ten strach,że sex moze pogorszyć stan naszych serc i tych znerwicowanych tylko i tych z poważnymi chorobami.to tyle jak chcecie niektórych uspokoić albo przestrzec to piszcie Śmiało.nara...
Gość nerw lisciowy
Nie wiem jak jest z prawdziwymi chorobami serca ale z nerwicą na tle sercowym w zasadzie nie widzę żadnych przeszkód w uprawianiu tego poletka o którym piszesz. Wg mnie - seks jest jak trening. Pobudza, wzmaga tętno ale też przynosi odprężenie, wyciszenie, spokój wskutek spełnienia. Oczywiście o ile seks daje satysfakcję. Nieudany związek jak zawsze w każdym przypadku jest zgubny, niestety.
Slusznie napiszałas,ludzie z nerwicą LĘKOWĄ...ale to z reguly nie ich serca są chore,a jedyny problem rozgrywa się w psyche. A to juz inna sprawa. Chociaz teraz to juz nie wiem,czy przypadkiem nie uspokoiłam kpgoś za bardzo- może czyta to ktoś z nerwicą serca,weźmie za bardzo do siebie jak to określiłaś,i...no wlaśnie,chyba powinnam napisać: powyzsza porada w żadnym stopniu nie powinna być porównana i zastąpiona poradą specjalistyczną!!!
Dla nerwicowców sprawy intymne są tak samo odbierane jak jazda autobusem,przebywanie w tłumie...i inne lęki.Ale jak sobie radzić aby nie wyjść z wprawy.Jak tłumaczyć sobie,że ten przyspieszony rytm serca nam nie zagraża i w trakcie aktu miłosnego nie zejdziemy?Nie zawsze każdy partner to rozumie,że ból głowy to tylko pretekst.A w niej kłębią się czarne myśli.Chyba nie jest tak wesoło bo żadko kto tu zagląda.Ajeśli to problem niewielu?Piszcie!
Mi seks zawsze pomagał, choć kwestią osobną jest to, czy miałem na niego ochotę/siłę ;) Pomagał w dwojaki sposób: • po pierwsze to dobre ćwiczenie fizyczne, a sport to zdrowie • po drugie uczucie satysfakcji i odprężenia pozwalało mi się rozluźnić i nie mysleć o problemach
Gość Krysia58

Problem chorób serca i problemów z potencją - rozwiązuje odpowiedni poziom tlenku azotu w organiźmie. Jak wytworzyć tlenek azotu? Z pomocą przychodzi l-arginina. Polecam wejść na http://SynergyPoland.pl mają tam wszystko o tlenku azotu i l-argininie, pozdrawiam.