Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej, barku i kręgosłupie, szybsze bicie serca przy wdechu

Gość Paulina20

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paulina20
Witam Mam pewien problem a mianowicie ostatnio czesto czuje jak serce tak jakby podskakiwalo mi do gardla. Dodatkowo kluje mnie w klatce piersiowej w roznych miejscach raz po prawej, raz po lewej stronie, to znowu po srodku. Czesto tez kluje mnie w barku, czasem kregoslup. Robilam ekg wyszlo w porzadku. Ostatnio zauwazylam ze to podskakiwanie serca do gardla dzieje sie wtedy kiedy wezme glebszy oddech. I chcialam sie dowiedziec czy to normalne ze serce bije szybciej przy wzieciu glebszego oddechu? kiedy przykladam sobie reke do piersi i slysze stukot serca, jest rownomierny ale biore glebszy wdech i serce przyspiesza. Powiedzcie mi czy wy tez tak macie? A jesli nie to co to moze byc?
Oj to ja Ciebie Paulina świetnie rozumiem bo też mam coś takiego niestety. I wcale nie jest to oczywiste bo przecież my chyba wiemy co to jest fizjologia;) Serce przy wdechu bije jak zwariowane tak mocno kilka razy i na pewno nie jest to normalne. Ja jestem na etapie badań. Jak na razie odwiedzam kardiologia i miałam już 2 razy ekg robione które niestety nic nie wykazało i wyniki krwi też dobre. Lekarz powiedział, że nie można niczego lekceważyć i trzeba się choćby upewnić czy wszystko jest w porządku. Za dwa dni mam zakładanego Holtera i sama jestem ciekawa czy coś wyjdzie. Czeka mnie jeszcze kilka badań typu echo serca i badanie tarczycy. Lekarz przepisał mi tabletki na serducho ale one nic nie dają a Tobie zalecam zrobić wszystkie badanie jakie zaleci lekarz na szczęście jest większość na kasę chorych więc nie będzie to kosztowne a najlepiej się upewnić i spać spokojnie. Pozdrawiam.