Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potrzebna pilnie pomoc

Aga1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Bardzo proszę o pomoc. Mój brat leży w bardzo ciężkim stanie w szpitalu, przeszedł covid. Obecnie jest stabilny ale to już bardzo chory człowiek.  Ma duże problemy z sercem, trochę z nerkami . Potrzebuje namiary na dobrego specjalistę, który mi pomoże. Szczerze mówiąc to ciężki przypadek i mam wrażenie , że kłopot dla każdego i chyba nie wiedzą co z nim dalej robić, a przecież on jest już świadomym człowiekiem , który jest na OIOMie z rurą w buzi i przechodzi załamanie nerwowe. Nie mam pojęcia gdzie mam się udać o pomoc. Może tu znajdzie się ktoś życzliwy ....

Witaj. Od siebie doradzę. Warto, aby brat miał telefon. Jeśli wysłucha ciepłe komunikaty słowa od najbliższych czy znajomych może drgnie w nim coś, wróci nadzieja. Czy można go odwiedzić? Ważne są najbliższe osoby. Warto wspominać o takich rzeczach, które kochał robić , może o zaproszeniu przez kogoś. Trzeba wspominać bratu, że ludzie z gorszych sytuacji wychodzą. Pomalutku, ale wychodzą. Jak leżałam na OIOMIE słyszalam o facecie, który wyszedł oddziału po 3 miesiącach. Jednemu też w stanie krytycznym pomagałam poprzez wsparcie rodziny, wskazówki, jak go wspierać. Niby nic wielkiego, ale rodzinka dobrze go wspierala. Anin to dobry ośrodek albo Zabrze. Trzymaj się 🥰 Pozdrawiam brata. Ze mną też było krucho dałam radę. A moja znajoma 90 lat przechorowala covid i wyszła ze szpitala. Będzie dobrze.