Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieprzytomny pacjent po zawale mięśnia sercowego

Gość marian1958

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marian1958
Ojciec poczuł się źle w środę późnym wieczorem skarżył się na ból w klatce piersiowej oraz duszności wezwałem pogotowie ratunkowe które dość szybko przyjechało i zabrało go do szpitala w czwartek i w piątek byliśmy u niego w szpital stan jego zdrowia się nie poprawiał trudności z oddychaniem się nasiliły do tego doszło drętwienie prawej ręki po godzinie 12 w południe otrzymałem telefon z szpitala że ze względu na pogorszenie stanu zdrowia zostaje przewieziony do innego szpitala na oddział intensywnej opieki medycznej tam dopiero uzyskałem informację na temat stanu zdrowia ojca lekarz powiedział że przeszedł silny zawał obrzęk płuc oraz był reanimowany nadal jest nieprzytomny. w sobotę także rozmawiałem z lekarzem który poinformował mnie że zostało odłączony od respiratora , sam oddycha ale nie reaguje na żadne bodźce ma minimalny ruch źrenic oraz że wydala za mało moczu co do ilości podanych płynów.czy ma szansę na wyzdrowienie ja myślę że ma szansę a co wy o tym sądzicie.