Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lekowa

Agnes38

Rekomendowane odpowiedzi

Hej z nerwica zmagam się od 17 lat niestety od stycznia lekarz za szybko mnie ściągnął z leków bo chciał zmienić na inny i się piekło zaczęło. Nie mam sił na nic gdzie jeszcze w zeszłym roku fruwalam można tak powiedzieć. Boli mnie kurde wszystko. Oczewiscie badania krwi i inne pierdoly w normie. Do tego znów na nowym leku jestem lęk powraca ataki paniki . Normalnie człowiek ma dość serio. Mój lekarz mnie wysyła na terapie i mówi ze te wszystkie objawy to nerwica ale ja już nie mam siły czuć się tak zle codziennie. Po 17 latach mogę powiedzieć ze to do teraz się ze mną dzieje to jest piekło dosłownie. 

Cześć, nie wiem jak czujesz się teraz-mam nadzieję, że lepiej. Sama rozważam rozpoczęcie farmakoterapii i bardzo dużo na ten temat czytałam- to jak się czujesz to może być reakcja na leki- ponoć lęk i ataki paniki mogą być nasilone średnio przez 1-2 tygodnie od rozpoczęcia stosowania leku. Wyobrażam sobie jak bardzo Ci musi być trudno po tym nagłym odstawieniu i ponownym rozpoczęciu. Dobrze, że śpisz- to najważniejsze. Trzymam kciuki, żeby było lepiej. A psychoterapia to zawsze dobry pomysł. Pozdrawiam!

Części wszystkim moja przygoda z nerwica lękową trwa bardzo długo jakieś 30 lat brałam leki była też terapia u psychologa oczywiście prywatnie ale najbardziej pomogły mi filmiki na YouTube divovik chłopaki naprawdę robią dobrą robotę zaczęłam słuchać odcinek po odcinku i stosować ich porady i naprawdę zaczęło to działać a uwierzycie mi nie mam lekko w życiu . Jestem 17 lat po operacji serca teraz jestem przed kolejną operacją na otwartym sercu bo tętniak na aorcie do tego jedyne dziecko które jest niepełnosprawne i ten strach co z nim będzie jak ja umrę .Tak więc jeśli macie nerwicę oglądacie divovik czytajcie forum zaburzeni.pl dla mnie to pomaga jeśli mam doła to sobie włączam od kilku lat funkcjonuje bez leków i jest ok. Pozdrawiam serdecznie wszystkich 😘