Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiomiopatia a arytmia komorowa w ciąży

Gość Anula

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o informacje, jak się wykrywa kardimiopatię i jakie są jej objawy. jestem w ciąży podczas której dotkneła mnie arytmia komorowa........boję się żeby to się ie przeodzoiło w coś innego:(Echo mam dobre więc czy powinnam się martwić?
Ja miałam już dwa holetry- neistety:( 11 900 skurczy dodatkowych komorowych na ostatnim, 500 trigrmini, 24 pary, 1 salwa i bigeminia dokąłdnie. Minu nawet nie wiesz jakby chiałą żeby to była tylko moja wyoobraźnia- to moje największe marzenie!!!!!
anula dzisiaj ogladalam program w telewizji i w ciazy arytmie sie zdarzaja, iprzyspieszenie akcji serca a jezeli do tego dochodzi stres, to jeszcze bardziej, wycisz sie i nie mysl, jezeli nie masz organicznej choroby serca to o czym tu rozmyslac, pamietaj ze to udziela sie Twojemu maluszkowi, wyluzuj,napewno wytrwasz do rozwiazaniai urodzisz silami natury,pozdrawiam
Anula kardiomiopatia raczej by wyszła na echo :) jak echo jest oki to nie ma czym się zamartwiać. skurcze są koszmarne i dokuczające, skurczy faktycznie masz dużo, ale podobno w ciązy ma sie ich wiecej ale najlepiej pogadaj z kardiologiem gdyby były u ciebie grożne pewnie by cię nie zostawili bez opieki. (no mam taką nadzieje) na razie na spokojnie rób badanie te co możesz i zgłoś sie do swojego lekarza, nawet do ginekologa-połoznika. nakręcając się zaszkodzisz i sobie i maleństwu pozdrawiam
Miniu dziekuje- naprawde powiedzilil, ze arytmie serca się zdarzają i nie mili na mysli tachykardii- czyli przyspieszenie akcji serca i o tym stresie- jakie to pocieszające:) Abisynka, mówisz raczej......robie badania, ale przed nimi starsznie sie stresuję, a po holterze jest gorzej.... W każdym razie Dziewczyny dzieki wielkie- takie słowa są dla mnie etarz niezmiernie ważne.
Powinnas byc zbadana i rodzic w szpitalu gdzie jest dobry oddzial kardiologii,w razie reanimacji.ODRADZAM POROD NATURALNY..ale to lekarze powinni OSZCZEDZIC TWOJE SERCE PODCZAS PORODU,zeby dziadzia miala mamusie.To nie przelewki a lekarze czesto rutynowo lekcewaza.Pytasz skad wiem.Jestem zwiazana scisle z medycyna
Ja nie mam kardiomiopatii......tylko się jak tu któras dziewczyna doszukuję chorób- mam arytmię komorową. Ostatnie echo mam bardzo dobre, teraz po 2 miesiacach będę miała kolejne......ale póki co serce mam organicznie zdrowe i mam nadzieję, ze tak zostanie..
Apteko-przestań straszyć ludzi.Dziewczyny i tak widzę jest bardzo zestresowana. Anulo, jeżeli Twoje serduszko jest organicznie zdrowie i nie masz zmian patologicznych, spróbuj przyzwyczaić się do tych skurczów chociaż wiem,że jest to bardzo trudne...Na mnie isoptin nie działa ale może u Ciebie okaże się skuteczny. Na Twoim miejscu porozmawiałabym z mądrym ginekologiem i kardiologiem mówić o swoich obawach związanych z porodem. Ja rodziłam przez cięcie cesarskie i nie wyobrażałam sobie,że mogłoby być inaczej.
Ja mam dwóch kardiologów i ginekologa- wszyscy są zgodni ,że powinnam rodzić naturalnie ze znieczuleniem . Jeden z kardiologów mówi , że ewentualnie monitorowanie pracy serca. Wszysyc są zgodni,że cesarka bardziej obciąża serce bo to operacja........ Ja dziewczyny chcę je zwalczyć....niczego bardziej poza zdrowiem mojej creczki bardziej nie chcę na świecie!!!!
Wiem,że operacja ale wydaje się *na chłopski* rozum,że wysiłek bardziej obaciąża serduszko ale to specjaliści więc głowa do góry!!!Ja miałam schorzenie organiczne, 2 centymetrowy ubytek w sercu i nedomykalność mitralną więc chyba cesarka była najbezpieczniejsza. Nastaw się na wielkie *tak* a wszystko pójdzie jak po maśle!!!Arytmia komorowa będzie tylko złym wspomnieniem i kolejnym życiowym doświadczeniem!
Patilku, oby to był tylko niemiły dodatek do ciazy jesli tak bedzie to będę miałą jeszcze jedno dziecko:) Modlę się o to codzinnie- gdzie na forum wyczytałam,że Bóg ma podobno słabość do ciężarnych - niech wieć wysłucha moich modlitw:)