Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne kłucie w okolicy mostka, potliwość i osłabienie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 20 lat i od jakiegoś miesiąca mam problemy z sercem. Kłuje strasznie w okolicy mostka. Raz się tak wystraszyłam, że pojechałam na pogotowie i na EKG nic nie wykazało. Ustąpiły te *ataki* , ale od jakiegoś tygodnia wruciły i to silniejsze trwają ok. 30 min wydaje mi się, że troszkę za długo, nie moge leżeć bo ból sie narasta tylko jak siedze to mniej kłuje. Strasznie się przy tym poce i robi mi się słabo. Kiedy spuszczam powietrze kłuje bardziej. Nie umie tego opisać więc przepraszam za moją chaotyczną wypowiedz. Kiedy mija *atak* robi mi sie strasznie słabo i musze iść do okna żeby złapać świerze powietrze. Pale papierosy i mam 20kg nadwagi, nie ukrywam jestem w ciężkiej sytuacji życiowej i troszke sie denerwuje. Mam nadzieje, że to nerwoból. Wczoraj *ataki* powtórzyły się 2 razy i są mocniejsze i dłuższe niż te co wcześniej. Boje się troszke. Stronie od lekarzy więc kiedy mam zapalenie oskrzeli lub inna chorobę jak np. angina to lecze się sama w domu. Czy możliwe jest żeby te bóle były wynikiem nie doleczonych chorób?? Proszę o pomoc!!! Jeszcze jedno może to się wydać śmieszne, ale kiedy zapale papierosa wtedy kiedy kłuje ból ustępuje...
raczej masz problemy z nerwica bóle nerwicowe atakuja najczęsciej te narządy które uważasz podświadomie za najsłabsze wiec okolice mostka klatka piersiowa czesto plecy również na wyskokości mostka, a palenie chociaż toche cie rozliuźnia tomoże być powód ze cie nie boli borozluźniasz mięsnie mimo wszystko palenie można zastąpić herbatką z melisy albo cukierkami z melisa np verbena coś cocie naturalnie uspokoi bo jakzaczyna cie boleć to spinasz sie jeszcze bardziej no i pierwsza rzecz jaką powinnaś zrobic toiść do lekarza

MAM TAKIE SAME OBJAWY i stwierdzono u mnie wrzody niestety też jaram na początku taka sama opinia lekarza nerwo bule, ale mówię lekarzowi ze ramnigast max pomaga więc po badaniach wyszło ze mam zapyziałe wrzody. Controlok control pomaga ale nic nie zastąpi ranigastu max dzisiaj bez niego nigdzie nie wychodzę POZDRAWIAM MAM NADZIEJE ŻE POMOGŁEM