Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bicie serca przy prawidłowym ciśnieniu

Gość kamien

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Moze ktoś miał podobne objawy i podzieli się wiedzą. Od jakichś pięciu dni, odczuwam Silne uderzenia serca. O dziwo zmierzyłem ciśnienie w normie (wprawdzie w chwili badania nie czułem walenia serducha szczególnie mocno), przedwczoraj poszedłem grać w piłkę, biegałem w normie beż żadnej dodatkowej zadyszki, po wysiłku nawet przeszło. Ale wczoraj wieczorem i dziś cały czas czuje jakbym miał w klatce piersiowej młotek. W Pracy były lekkie stresy ale akurat sporo przed pojawieniem się objawów. Jeśli ktos miał podobnie z góry dziękuje za podzielenie się wiedzą ten na temat.
Gość Marcin24
Witam. Mam 24 lata i mam podonie jak Ty tzn mam stwierdzoną u siebie nerwice lękową,ponieważ juz wszystko wykluczylem odwiedzajac juz chyba z tuzin lekarzy roznych specjalizacji i robiac badania. bylem u Kardiooga mialem robione badania EKG ostatnio mialem tez badanie Echokardiograficzne serca i jest wszystko wporzadku,mam sie niczym nie martwic ,nie mam zadnych wad serca ,zmian w sercu,nic sie nie dzieje.Cisnienie mam zawsze dobre w granicach 120/80 i puls od 55 do 70 ale....no wlasnie ale nie wiem jak to opisać przewaznie jak sie poloze i leze chociaz tez siedzac i w ruchu odczuwam jak mi mocno WALI serce tzn nie szybko bo nawet puls mam wtedy w granicach 60 zawsze, ale czuje poprsotu jak by mi chcialo z klatki wyskoczyc..przewaznie jak leze to trzymam reke na klatce tak jak bym chcial je schamowac troche,tak mocno bije ze czuje je bez przykladania reki,slysze je i nawet widze jak mi sie skura lekko trzęsie na klatce od kazdego uderzenia heh..śmieszne to ale tak jest..nawet dziwnie mi sie oddycha wtedy,bo tak nie rowno jak by,nie moge zasnac..dopuki nie zasne to tak jest...pozniej juz zasypiam, zapominam i sie uspokoją takie uderzenia. Nie wiem od czego to jest,czy ja sobie to sam nakręcam czy to nerwica ma tez takie objawy,zaznaczam ze nie zawsze to mam to znaczy nie kazdego dnia,ogolnie uprawiam intensywnie sport i moze tez serce wtedy tak pacuje..nigdy nie mialem w zyciu problemow z sercem co to moze byc,wyprowadza mnie to z rownowagi i strasznie to męczące??? :(Pozdrawiam.
To typowa nerwica lękowa...idź z tym do psychiatry, to Ci cos przepisze, mialem te same objawy, ale biore leki i jest lepiej...jeśli uprawiasz sport to sie nie martw o serce gwarantuje ze z nim wszystko wporzadku:) problem lezy w podswiadomosci, psychice a co za tym idzie przeklada sie na nasze narzady wewnetrzne. Także radze psychiatre albo psychoterapeute bo oni mogą pomoc na tego typu problem. Pozdrawiam