Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle kolan, wysokie ciśnienie i powiększone węzły szyjne

Rekomendowane odpowiedzi

W styczniu miałam grypę, którą przeziębiłam i trafiłam do szpitala z odwodnienia niby bo nic nie jadłam i nie piłam a w szpitalu się okazało, że mam zapalenie płuca lewego. no i w szpitalu mnie wyleczyli, antybiotyk dożylnie szybko pomógł. ale parę dni po szpitalu zaczęłam się bać że zachoruję bo byłam na zakaźnym i tam leżeli starsi ludzie, którzy umierali. no i może miałam lekką nerwicę bo miałam gulę w gardle, ściskanie w szyji, napięciowie bóle głowy, karku itp. ale zaczęłam brać magnez i zaczęły ustępować.miesiąc temu miałam egzamin na prawo jazdy i wiadomo byłam spięta i jak wracałam do domu to strasznie zaczęły mnie boleć plecy z tyłu i od tamtego czasu pojawiały mi się takie bóle przy ruchu itp. w sobotę obudziłam się z mega katarem i bólem gardła. fakt mam też alergię ale to pominę. no i zaczęłam się leczyć, poszłam do pogotowia w niedzielę bo co jakiś czas boli mnie z lewej strony przy oddychaniu, czase też z prawej. ból jest silny. boli też czasami w spoczynku. robiłam miesiąc temu badania krwi i OB miałam 19 ale tydzień temu robiłam i jest 7. poza tym wszystko w porządku, tylko za mało limfocytów ale to podobno normalne po 3 antybiotykach. od miesiąca mam też powiększone węzły chłonne, tzn właściwie są to 3 małe guzki na szyji. lekarz rodzinny powiedział że wymyślam sobie choroby i na odczepnego moim zdaniem dała mi skierowanie do poradni chorób specjalistycznych że niby toxoplazmoza. mam też silne bóle kolan, ale to od paru lat i są coraz silniejsze ale po paru dniach same przechodzą. nie wiem już co mam robić i myśleć. czasem mam też bombowe ciśnienie np 135/65, 145/80 a puls wtedy 60. ja nie wiem. proszę o jakiekolwiek porady.
Gość Kiepska sprawa
Na zarazki podobno jest dobra kuracja nadtlenkiem wodoru albo chlorynem sodowym.Polecam to zamiast antybiotyków.A jak wolisz bezpieczniejszą wersję to kwas askorbinowy 10 razy dziennie po 0.5 grama.Może być częściej ale w miare równomiernie bo jak dużo się łyknie na raz to słabo sie przyswaja.Alternatywą jest kroplówka ale to tylko w ostateczności.Polecam ze sklepu chemicznego bo z apteki może być drogo.I w ogóle radzę sprawdzić czy nie ma zatrucia i jak jest z dietą.Zatrucia często utrudniają likwidace mikrobów.