Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybki puls po pchnięciu nożem a stres

Gość Slawomir

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Slawomir
Witam wszystkich, na wstepie chcial bym powiedziec, ze mam 19 lat i dokladnie pol roku temu zostalem pchniety nozem(noz przecial zyle ktora toczyla duza ilosc krwi z watroby). Stracilem 2,5 litra krwi czekajac na helikopter. Przeszedlem 2 operacje ktore uratowaly mi zycie. Po 2 tyg wrocilem do domu, jednak dopiero po jakichs 2 miesiacach wrocilem do formy(jesli mozna to tak nazwac). Po ponad 2 miesiacach musialem jechac na gastroskopie. Zabieg polegal na tym ze wyciagneli mi z brzucha a dokladnie z tej rocietej zyly cos wielkosci wkladu do dlugopisu. Chodzilo o to ze zyla musiala sie dobrze zrosnac. Po tym wszystkim wrocilem do domu i na drugi dzien zaczalem sie zle czuc. Mialem bardzo szybki puls prawie mdlalem, nigdy nie mialem czegos takiego. Lekarz oczywiscie wyslal mnie na 24 godzinna obserwacje, po wszystkich badaniach stwierdzili ze to jest zwiazane ze stresem i calym tym zdarzeniem. Martwi mnie troche to ze trwa to juz prawie 4 miesiace. Moze ktos z was przezyl cos takiego i wie jak z tym postepowac. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Hej... Wiesz co moze nie malam noza ,ale mialam 2003r. bardzo powazny wypadek komunikacyjny, po tym wypadku wiele rzeczy w moim zyciu sie zmienilo ciagle kontrole w koldiologow i kardiochirurga... Ciezko mi bylo to wszysko zrozumiec zastanawialam sie dlaczego przezylam jezeli juz bylam na tym swiecie, lecz wciaz wiele rzeczy chce zrozumiec i wiedziec na czym to wszysko polega,ale wiem jedno napewno zeby przezyc trzeba byc silnym i nie dac sie... Starac sie jak najmniej otym wszystkim myslec i zaczac zyc normalnie, tak wiem ze to nie latwe ale nie mamy innego wyjscia.... Wiec Badz silny i nie daj sie...Pozdrawiam Ania...