Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Mam pewnien problem zawsze byłem osobą paniczną ale bez przesady,im byłem młodszy tym lepiej teraz mam 18 lat i mam strasznie uciążliwy problem.Nigdy nie miałem problemów z nadciśnieniem , z niczym , zawsze byłem aktywny fizycznie , Jakies 6 miesiecy temu wpadłem w panike , przybiegłem do domu zmierzyć ciśneinie mialem 180 na 80 bodajże i tętno 137 przyśpieszone byłem w strasznym stanie od tamtego czasu nie moge normlanie funkcjonować mierzyłem po tym każdego dnia cisnienie mialem 140 ,150 , teraz gdy już mi przesły leki ciśnienie nadal mam , ale wszyscy mówia że to przez nerwy bo gdy mierze zawsze mam wysokie 140 -150 godzinny popołudniowe nawet 160 , nie wiem czy poprostu niemam takich ataków ciśnieniowych bo gdy już zakładam ciśnieniomierz czuje że sie denerwuje i to pewnie przez to takie wyniki , Najciekawsze jest to że gdy rano wstaje każdego dnia i zaraz mierze ciśnienie mam w normie 120-130 , Wracając do głownego wątku , Teraz zaczełem brać Leki na uspokojenie Afobam wczesniej brałem tez ale nie pomagały teraz pobrałem je tydzien i czuje sie juz bardzo dobrze , ale strasznym moim problem jest puls, Ale to występuje tylko wieczorem , gdy siedze wieczorem przy komputerze czuje jak w nogach i pośladkach mi pulsuje , położe sie każdego wieczora czuje to samo puls w nogach pośladkach , gdy położe noge na noge to czuje w łydkach a kieddy przestanie , to czuje wszedzie w palacach od rąk jest to strasznie uciążliwe, nie wiem co jest , byłem u lekarza miałem robione 2 razy ekg też nic nie wykryło , Też tak czasem myśle że może to przez sport bo zawsze uprawiałem go dużo jednak rok temu złamałem noge i przez rok czasu nic nie robiłem , teraz zaczełęm pływać nie wiem naprawde niewiem. Raz mierzyłem ciśnienie to mi 2 razy nie zmierzyło wpadłem w panike mialem 176 , po godzinie uspokojenia się mialem juz 132 nie wiem czy mam jakieś napady ciśnienia czy to Można nazwać cisnieniem ? zaczełęm brać teraz magnez.Mam dośc lekarzy prosze o jakieś rady !!Też czasami czuje dziwny ućisk w klatce , ale to chyba przez psychike i sam wywoluje takie rzeczy naprawde juz niewiem.!!
Cześć Jak dla mnie masz typowe objawy nerwicy napadowej, a przynajmniej jedne z tych najczęściej spotykanych. Nie jestem lekarzem, ale przechodzę w tej chwili dokładnie to samo co ty i skąd inąd wiem, że tak *wybiórcze* skoki ciśnienia i pulsu serca są zazwyczaj powodowane nerwami (nerwicą). Nie sugeruj się jednak moim uogólnianiem. Idź koniecznie do lekarza i poproś o skierowanie na badania wysiłkowe lub EKG Holtera - ten komplet powinien wszystko wyjasńić i wykluczyć ewentualne problemy natury kardiologicznej lub wieńcowej. Wiem, że mimo zapewniń ze strony lekarza i urządzeń badających, raz popadłemu w to wieczne koło panikowania, nic nie pomaga i nadal mimo *dobrych* wyników źle się czuje - wtedy pozostaje psycholog i terapia. powodzenia
Mamy podobny problem.... zobacz tutaj mój .... http://forum.kardiolo.pl/temat4456.htm I powiem Ci szczerze - nerwica, ubzdurałeś sobie coś, ciągle o tym myślisz i sam siebie napędzasz.... jest to niczym moja *tachykardia*.... dziewczyny tutaj i na innym forum mnie uspokoiły i dzisiaj (mam nadzieje bezpowrotnie) tachykardii nie miałam. Mógłbyś zrobić sobie test czy to nerwica czy nie, ale jesteś ciut za młody więc do złego nie namawiam. Ja strzeliłam sobie pod wieczór lekkiego drinka i problem zniknął, byłam rozluźniona, nie myślałam o problemie i sam zniknął....gdyby było to coś poważniejszego moim zdaniem niezależnie od warunków, alkoholu itp by się pojawił...a ja spałam jak dziecko, nawet raz nie pomyślałam o sercu i jestem bardziej niż pewna, że to w głowie sama sobie zrobiłam problem...
Pewnie sie nakręcam i to przez to każdy mi to mówi , W weekend zazwyczaj coś wypije pare papierosków spale i nic mi nie jest . A chyba jak by to coś poważnego było to jakieś powikłania by się pojawiały. teraz po tygodniu brania Afobamu dobrze sie czułem nic mi nie dolegało , przestałem go brac juz od paru dni też super sie czułem oprocz tego co nocnego czucia pulu w nogach rekach ale to tylko sie działo w nocy gdy sie kładłem spać badz siedziałem przed komputerem , np przychodze z pracy siadam przed kompa jest ok tylko np po godzinie zaczyna puls chodzic ze go wyczuwam w posladkach i w nogach klade sie to samo,Tylko to mnie męczy nigdy tego nie miałem zaczeło sie to od nie dawna.teraz juz sie ogolnie dobrze czułem ale cos juz poczytałem o sercu itp itd pewnie sie nakreciłem i juz masakra typu*Tu mnie cisnie tu mnie boli , sucho w ustach , musze lapac co chwile powietrze ? czy to napewno objawy nerwów?? Po weekendzie mam zamiar znowu pobrac Afobam ,Może brak mi jakis witamin ? Tez zaczełem brać teraz magnez 1 tabletke dziennie.