Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, uczucie mrowienia zębów i osłabienie

Gość Medive

Rekomendowane odpowiedzi

Od przynajmniej roku mam okresowo takie objawy: -bóle głowy -uczucie drętwienia zębów i mózgu -osłabiona koncentracja -chwilowe utraty równowagi -senność -chwilowe problemy z złapaniem oddechu -plątanie się języka(chwilowe trudności z mówieniem) objawy trochę podobne do kaca szczególnie uciążliwe rankiem ktoś słyszał o czymś podobnym albo chociaż wie co to może być? braki witamin albo coś w tym stylu? mam 20 lat alergie i skłonności astmatyczne ale wydaje mi się że to niema nic wspólnego jeśli dubluje temat to przepraszam i proszę o przekierowanie bo sam nie mogłem znaleść
Gość agnesik23
witaj medive wiesz może powinieneś iś do lekarza bo to nie ciekawie brzmi,ja nim nie jestem ale masz objawy takie jak przy nerwicy lękowej,jeśli chcesz się czegoś dowiedzieś to zajrzyj na nerwice porównasz swoje dolegliwości.pozdrawiam

Przychylam się do tego co mówi Kuba. Choć brzmi to nieprawdopodobnie fakt jest taki ze od jakiegoś czasu w ludziach (że tak to ujmę bardziej *otwartych*) zachodzą pewne zmiany, tak jakby nasze organizy przygotowywały się na przejście *w inny wymiar*. Dla wiekszości ludzi wydaje się to irracjonalne i śmieszne. Dla mnie samej jeszcze do nie dawna takie było, ale po obserwacji własnych doświadczeń mogę śmiało powiedzieć że coś w tym jest. Nie miej jednak do lekarza iść trzeba koniecznie bo nawet jeśli faktycznie to są tego typu zmiany są one nadal fizyczne. Nie musi być to jednak to. Objawy moga być spowodowane chwilowym niedokrwieniem mózgu nerwami i przepracowaniem bo jak piszesz masz teraz dużo nauki. Alergia też moze być przyczyną bo jak wiadomo w znaczny sposób osłabia nasz organizm. Może anemia? Pytanie jak się odżywiasz... jeść dużo nie oznacza wcale jeść prawidłowo. Dieta musi być zbilansowana, różnorodna. Zastosuj się do piramidy zdrowego żywienia, znajdź pół godziny na relaksujący energiczny spacer w ciągu dnia i koniecznie zrób badania. pozdrawiam i zyczę zdrówka :)