Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Magi_89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mój problem zaczął się ponad miesiąc temu. Będąc w pracy zasłabłam zaczeło kręcić mi się w głowie akcja serca była bardzo przyśpieszona jak by mi miało zaraz wyskoczyć serce, Zwolniłam się wcześniej z pracy bo to było nie do opanowania. była to niedziele wiec pojechałam zaraz na pogotowie. tam lekarz zmierzył mi tylko ciśnienie ktore podobno bylo podwyrzszone. nie przepisał żadnych lekarstw ani nie wykonał ekg. Na następny dzień udałam się do lekarza ogólnego ktory zemirzył mi cisnienie ktore wynosiło 143/90 puls 117. Dał mi łacznie miesiac zwolnienie, gdy bylam w domu wszysko wydawało sie ok , ale gdy wróciłam do pracy wszystko zaczeło się od nowa. Tak samo w niedzielę zrobiło mi się słabo znów pojechałam na pogotowie zrobiono mi ekg wszystko wyszło ok. Moje ciśnienie wynosiło wtedy 186/123 puls 131. przepisano mi apo-amlo 5 mg miałam je brać tylko wieczorem pól tabletki. Na nastepny dzień udałam się do kardiologa prywatnie lekarz nie podjął żadnych czynności nawet ciśnienia mi nie zmierzył tylko zadawał pytania. powiedział ze to nic nie pokojącego. Jak to moze byc nic nie pokojącego skoro ja juz nie moge z tym zyc. robi mi sie słabo gdy jestem w markecie, gdy jade autobusem serce wali mi jak opentane, w dodatku mam silne bóle głowy ( skroni i czubka głowy), gdy ją pochylam czuje kłucie w szyji i ciężko mi się oddycha .dotego od czasy do czasu kłuje mnie serce ma bóle w klatce piersiowej. wszystko opisalam lekarzowie mimo to upiera sie ze to nic powaznego, boje sie isc do pracy, boje sie nastepnych ataków. Wspomne miałam robione rozne badania w tym na tarczyce nic mi nie jest wszystkie badania wyszly ok. co mi jest?? może ktoś z was miał lub ma coś podobnego ? ;(((
cześć z tętnem to jest tak im miejże serce tym szybciej bije a im większe to wolno np u słonia bije 25 razy na minute a u kanarka 1000razy na minute zeczewiscie ciśnienie marz wysokie to ze bije serce to jest normalne ale ale jeśli marz zaburzenia rytmu to źle
Gość Wojtek83
Po raz setny pisze o tym samym, ale jeśli to nic poważnego to duże prawdopodobieństwo że masz zespół Barlowa. idz na usg serca- prywatnie. Dokładnie z takimi samymi objawami wysłał mnie kardiolog na to badanie które okazało się strzałem w dziesiątke.
Witam serdecznie, dolacze sie do pytania. Mianowicie od paru dni mam cos bardzo dziwnego, po lekkim wysilku tetno skacze mi nawet do 160, a co za tym idzie cisnienie krwi tez podskakuje, jak tylko siade wszystko sie uspokaja i wraca do normy. Robilem kilkakrotnie badania, krwi,tarczyca,watroba i trzustka,dno oka, ekg i nic. lekarz stwierdzil u mnie nerwice, ale pierwszymi objawami bylo scisk w glowie, niby zawroty, po kilku miesacach doszlo oslabienie i jakis dziwny kaszel i bol po prawej stronie plecow na wysokosci mostka czasami czuje z przodu tez po prawej stronie co utrzymuje sie do dzis, zrobilem rtg klatki i tez nic!!! pracuje w norwegii jako kierowca i nie biore lekow psychotropowych z wiadomych przyczyn:))stosuje validol i jakies tam tabletki kupione w norwegii na bazie valeriany. ale najbardziej irytuje mnie praca serca podczas wysilku, nawet jak wstane z lozka to tetno podskoczy na kilka sekund, ale zaraz opadnie, biore propranorol 10 mg, troche pomaga, czy stres moze powodowac takie zaburzenia? np wczoraj wieczorem odczepialem kontenerki z mojej ciezarowki i bylo wszystko ok, myslalem, ze dzis juz to minie, a to zonk, rano wstalem do toalety : nogi jak z waty a tetno 100, to byl tylko zwykly chod...a odczuwam jakbym byl przed jakims egzaminem tzn jakis strach czy lek, oczywiscie problem ze snem i nadmierne pocenie...trafia mnie juz, bo zaczynam na sile wyszukiwac chorob, ale najbardziej mnie martwi te tetno i cisnienie podczas lekkiego wysilku. poradzcie cos prosze, pozdrawiam