Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki poziom kreatyniny i mocznika w moczu

Gość Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !! Dieta, dietą ale czy wiesz że to bardzo zły znak jak jesy mocznik i kreatynina wysoki, a jak widzę bardzo wysoki?? Ja mam kamicę nerkawą od 3 lat i jestem częsnąbywalczynią szpitala i pierwsze co u mnie sprawdzaja przy anaku konki nerkowej to pociom właśnie mocz.i kreatyn. czy ta osoba ma jakieś problemy z nerkami bo tu widać że tak. Jeśli nie sprawdzaliście to koniecznie sprawdzcie-KONIECZNIE !! Mi zawsze lekarz mówił najważniejsze żeby mocz. i kreat. były w normie. A co do diety poszukam i dam znać. Pozdrawiam.
W tamtym tygodniu tato wrócił ze szpitala, jak rejestrował to miał poziom kreatyniny 2,55. przez 5 dni płukali go solą fizjologiczną i zbili mu poziom kreatyniny właśnie do 2.30. Dali oczywiście plik recept do zrealizowania. i już. I teraz tato nie wie co robic. :( dziekuje za odpowiedz i równiez pozdrawiam.
Mam zwierzę, wiem że to nie człowiek ale normy są mniej więcej takie same. Ma kreatyninę ponad 4 a mocznik ponad 350- i żyje. Nerki ma chyba niewydolne w takim razie bardzo, ale pije, czasami coś je i najważniejsze to to, że wysikuje dużo. A to jest bardzo ważne gdy jest mocznica.

Żaden lekarz nie powie ci żebyś kupił proszek zasadowy Dr Auera (dostępny w apktekach - mozna zamówić jeśli go nie posiadają) kosztuje zalewie ok. 30 zł. Poszukałam w internecie na temat wysokiego poziomu kreatyniny i całkiem przypadkiem doszukałam się informacji na temat tego proszku. Na prawde sprawdzony-obniża poziom kreatyniny, no i właściwa dieta. Nie mozna jeść w żadnym wypadku mięsa czerwonego. Na prawdę działa. uwieżcie, mojej mamie pomaga.konsultowała się w sprawie tego proszku z lekarzem ,powiedział jak najbardziej - poleca. Szkoda tylko że to nie jest ich inicjatywa. Mama miała juz bóle nerek, oprócz innych leków bierze ten proszek, czasami robi przerwy - kontrolując poziom kreatynimy-robiąc wyniki. Na prawdę działa.

Gość Danuta z Gryfina

Bardzo pilnie i szybko szukam pomocy,na którą lekarz nie ma już rady.Mam bardzo ciężko chorą mamę, ma cukrzycę gdzie bierze 3 razy dziennie insulinę,mało chodzi bo ma silnie napuchnięte nogi,mocznik powyżej 100,ma nie wydolność mięśnia sercowego,uszkodzone nerki jak i wątrobę,po upadkach,ma zawroty głowy i się przewraca,była teraz w szpitalu i nic nie zrobili,tylko antybiotyk przez 5 dni nie wiem na co ?,jak i lekarz domowy powiedział mi ,że moja mama umiera.Siedziałam przed przychodnią około 3 godzin i płakałam,nie można się poddać,mam tylko ją. Dlatego bardzo proszę i szybką pomoc co mam jej podać,żeby opuchlizna zeszła z nóg-zmniejszyć mocznik we krwi.Bardzo proszę na e-mail danutastripp@wp.pl . Nie chcę tak szybko stracić mamy,za dużo tragedii przeżyłam.

Kreatynina jest bardzo ważna w organizmie i musisz wiedzieć jak interpretować jej wyniki i jaki poziom kreatyniny jest prawidłowy, polecam poczytać o tym tutaj: https://adamed.expert/normy-kreatyniny-we-krwi-jak-interpretowac-wyniki/ Zbyt wysoki poziom może powodować np problemy z mięśniami, a z kolei zbyt niski może prowadzić nawet do chorób zaniku mięśni

Chłopie, przy takich wynikach to ty leć do lekarza i to w podskokach! Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli z Krakowa bądź okolic, to mogę Ci polecić dr Małgorzatę Kloch z SCM clinic. Świetna specjalistka, na pewno pomoże. Ja leczę się u niej od pół roku i czuję się o niebo lepiej, wyniki mam w każdym razie świetne.