Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk i pieczenie w klatce piersiowej, uczucie zatkanego gardła

Gość karol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !! Są tego różne objawy ale ten jest bardzo pospolity to - nerwy kochany, nerwy . Wiele osób na różnych forach to opisuje. Tradycyjny ciężar w klatce klucha w gardle i pieczenie w płucach , jeszcze wiele innych objawów. Ja też to mam bardzo często już od roku ale jaszcze ja mam napady lękowe i agorafobię-ale to już inne sprawa choć ma prawie te same objawy. Czy jesteś osobą nerwową, masz stresującą pracę?? Poczytaj o nerwicy-jest tego mnóstwo i o napadach lękowych. Można sie tu dużo dowiedzieć. Trzeba nauczyć się z tym żyć i nauczyć sie radzić sobie z tym, ja jestem po leczeniu o psychologa i jast już prawie dobrze. Pozdrawiam.

Takie objawy wcale nie muszą być związane ze stresem. Może po prostu cierpisz na nadkwasotę żołądka. Symptomy mogłyby na to wskazywać. Oczywiście nie można wykluczyć, że problem leży gdzieś indziej. Jeśli chcesz wykluczyć nadkwasotę to kup sobie np. bioprazol ( z tego typu środków jest najtańszy - 8zl w aptece za grosze w manufakturze łódzkiej ) i w sytuacjach, gdy wystąpią opisane przez ciebie objawy łyknij tabletkę. Jeśli problem zniknie to będziesz już wiedział co jest jego przyczyną, pzdr