Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie bicie serca, nieprzyjemny zapach z ust i przekrwione gardło

Gość NathanDrake

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NathanDrake
Cześć wszystkim, Od trzech lat zmagam się z różnymi objawami które nie dają mi normalnie żyć. Wszystko trwa od marca 2006. Od tamtego czasu, non stop, dzień w dzień mam straszny zapach z ust, przekrwione gardło, ciągłe zmęczenie, ból przy poruszaniu tymi częściami jamy ustnej, straszny ucisk http://img254.imageshack.us/img254/6361/90189637ecced2b231b.jpg (zdjęcie nie moje). Zapisywano mi różne leki, które nic nie pomagały. Potem wysłano do laryngologa, ten z kolei stwierdził zrobić testy alergiczne. Nie dokończyłem wszystkich testów, ale z tych których miałem pielęgniarka które mi je robiła powiedziała że będę częstym gościem. W marcu 2007 pojawiły się męty ciała szklistego. Od stycznia tego roku pogorszyło się wychodzą mi pleśniawki na języku, doszedł żołądek (odbijanie po posiłkach, przelewania, burczenie, pełności) i serce. Gdy leże serce jako tako bije normalnie, ale gdy już wstanę bije bardzo szybko. Od mojego lekarza dostałem skierowanie do szpitala na różne badania. W szpitalu miałem morfologie - wyniki dobre, RTG klatki piersiowej - wszystko w porządku, USG jamy brzusznej - wszystko w porządku i gastroskopie, która wykazała zapalenie żołądka i opuszka dwunastnicy. Teraz też lekarz dał mi skierowanie na echo serca i badania tarczycy, ale jak mam na nie iść skoro jak wstaje z łóżka serce mi wali jak szalone. Odkąd doszły problemy z sercem i żołądkiem zacząłem się bać czy to może nie HIV, dzwoniłem na zieloną linię, odwiedziłem fora polskie i zagraniczne i wszędzie mi mówią że nie miałem ryzykownego kontaktu, tak samo lekarz i nie muszę robić testów. Ale co by tyle trwało? :-( Czuję się jak 60latek w ciele 20latka. Popadłem przez to wszystko w nerwicę, lęk przed nieznanym jest najgorszy. Nie wiem co mam począć, jakie badania robić. Czasem myślę , że może to jakiś grzyb? Żyje w ciągłym stresie, odżywiam się niezdrowo (gotowe dania z paczek/słoików, słodycze, fast foody) do tego w ciągu tych trzech lat mam łaknienie na słodycze, może rzeczywiście to by było źródłem tego wszystkiego. Ale jak doszło serce, tzn. że poszło to już za daleko i nic się nie da z tym zrobić :-( ? Chciałbym by było jak dawniej
CYT:*Żyje w ciągłym stresie, odżywiam się niezdrowo (gotowe dania z paczek/słoików, słodycze, fast foody) do tego w ciągu tych trzech lat mam łaknienie na słodycze, może rzeczywiście to by było źródłem tego wszystkiego. Ale jak doszło serce, tzn. że poszło to już za daleko i nic się nie da z tym zrobić :-( ? * Tu masz odpowiedź dlaczego tak jest.... Napisz mi ile masz lat (20?), wagę, wzrost, palisz? uprawiasz jakiś sport?
Gość NathanDrake
W kwietniu kończę 20lat. Wzrost 177-179cm, jestem szczupły, ważę 58kg i to była zawsze moja waga. We wakacje 2007 było to powyżej 70kg, ale jesienią 2007 ograniczyłem trochę jedzenie i szybko wróciłem do pierwotnej wagi. Ja zawsze dużo jadłem i nigdy nie mogłem przytyć. Nie piję, nie palę, nie uprawiam sportów. Rozumiem że taki tryb życia na pewno ma na to jakiś wpływ, ale samo z siebie nie spowodowałoby czerwonego gardła czy smrodu z ust. Z pewnością będę musiał zrobić posiew kału na grzyby, dokończyć testy alergiczne.
Moze przed trzema laty leczyles zeby o numerach powyzej 4? Jesli masz uczucie *kamyk w bucie *, cmienie zaleczonego zeba, nasilenie sie wszystkich dolegliwosci na chlodzie {u dentysty zab moze nie reagowac na test *zimno*}, swedzenie albo bol ucha od strony zaleczonego zeba to mozesz byc uczulony na materialy stomatologiczne stosowane na *katy*. Na wszelki wypadek skontaktuj sie z NZOZ centrum alergologii, ul. Kopernika 67/69; 90-553 Lodz;www.biuro@centrum-alergologii.lodz.pl; 0042334402 lub 0426339076.