Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Resekcja wierzchołka korzenia zęba czy usuniecie

Gość AnkaWu

Rekomendowane odpowiedzi

Leczenie kanalowe sie nie udalo i lekarz zaleca resekcje wierzcholka korzenia. Troche o tym poczytalam ale w sumie dalej nie wiem czy jest sens robic taki zabieg czy lepiej zdecydowac sie na usuniecie zeba. Czy ktos kto mial taki zabieg i moze cos podpowiedziec? Z tego co wiem to dosc spory koszt wiec boje sie ryzykowac jesli znowu cos ma pojsc nie tak 

Gość tyniecka15

Tą resekcję o której piszesz robi się po to, zeby właśnie uniknąć usunięcia. U mnie tez kanalowe się nie udalo i lekarz chcial zeba usunąc, wiec zdecydowalam sie skonsultowac z innym i upewnic ze to konieczne. No i okazalo się ze wcale nie! Trafilam na cudownego lekarza, ktory wszystko dokladnie mi wytlumaczyl, wyjasnil jakie mam opcje i doradzil, co z jego ponktu widzenia jest najwlasciwsze. Zdecydowalam się na te resekcje i zachowalam swojego zęba 🙂 Jesli potrzebujesz konsultacji to polecam bardzo doktora Adama Balczyńskiego, on przyjmuje w Scandinavian Clinic na Szczepańskim. Na pewno podpowie ci co powinnas zrobić, a w razie czego przeprowadzi zabieg jak nalezy 🙂