Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 16 lat i odczuwam dziwne dolegliwości, które najczęściej nasilają się gdy jestem wśród tłumu ludzi (najczęściej w kościele) a mianowicie czuje lekkie kłucie serca, kreci mi sie w głowie, mam wrażenie, że za chwile upadne i nie wiem co sie ze mną stanie, ciężko mi oddychac, mam takie wrażenie jakby *zapadała* mi się klatka piersiowa. Samo kłucie serca mam także w domu ale po chwili przestaje. Dziś musiałem wyjśc z koscioła na świeże powietrze, bo myślałem że tam umre... boje sie aby mi sie coś nie stało. Jakieś 2 miesiace temu miałem ucisk w szyi i bolała mnie głowa, neurolog mówił, że to na tle nerwowym, robiłem także badania krwi i niby wszystko ok Co mi jest ? Pozdrawiam i prosze o odpowiedź
prawdopodobnie sprawy krazeniowe, niedotlenienie chwilowe, wizyta u kardiologa i neurologa - nieodzowna. A ojciec dyktator - powinien sie wrocic do sredniowiecza albo wejsc w zespol ojca rydzyka. To ten sam poziom myslenia. (celowo pisze z malej litery nazwy - coby dodac *rangi* tym stworzeniom).
Gość chory  wazowagan
hej, też tak mam pierwsza to zaburzenia wazowagalne, zrób tilt test to jest tzw. test pionizacji pod okiem dobrego kardiologa, on wszystko odpowie. Dobra wiadomość że to nic złego , ale zła że tego się nie leczy trzeba z tym się nauczyć żyć.
co do tych zaburzeń wazowagalnych- czytałem troche o tym i wydaje mi sie, że to nic z tych rzeczy. Serce bije mi równo (z tego co obserwowałem podczas wszystkich moich *ataków*), z tego co czytałem omdlenia w przypadku tych zaburzeń występują najczęściej podczas nagłej zmiany położenia ciała (np. kiedy szybko wstane z łóżka), owszem kiedy szybko wstane itp. zdarzało sie że robiło mi sie ciemno przed oczami, ale po chwili minęło i nie mdlałem. Czy to może być nerwica? Moja mama miała nerwice i jej objawy były prawie identyczne jak moje.
Gość maławega
Cześć Tomek!Musze tobie powiedziec ze ja tez tak miałam i mam.Nie dzieje sie to w kosciele gdyz tam nie uczęszczam,ale wszędzie tam gdzie są ludzie:\tez sie badałam i wszystko wyszło oki.Lekarz stwierdził u mnie nerwice i kazał i sc do psychiatry .Psychiatra po rozmowie stwierdził nerwice lękowa,która własnie tak sie objawia.Ja proponuje abys zrobił sobie echo serca i holtera.Jestes młodziutki i zadbaj o siebie!!!Najlepiej powiedz mamie o wszystkim a ona napewno zrozumie i pomoze!!!pozdrawiam pa
Byłem dziś u lekarza rodzinnego, bo w szkole bardzo źle sie czułem. Osłuchał mnie (serce), sprawdził pod kątem neurologicznym i powiedział, że wszystko ok i że to przemęczenie, dał jakieś witaminy. Najśmieszniejsze jest to, że w szkole źle sie czułem ale jak tylko zadzwoniłem po rodziców żeby mnie zabrali, zrobiło mi sie lepiej, u lekarza tez wszystko było ok, ale kiedy wróciłem do domu znów sie zaczeło!!!!! okropne zawroty głowy, miałem takie wrażenie, że zaraz zemdleje i nadal takie mam, w nocy nie moge spać, mam kłucie w sercu i ciągle sprawdzam puls. Jakiś totalny obłęd!
Gość maławega
Bardzo dobrze ze byłes u lekarza,ale widze,ze robisz to co my wszyscy tutaj:\Ciągle sprawdzasz puls a za chwile b edziesz sobie wpierał rózne choroby!TOMEK nie tędy droga!!radziłam abys zrobił echo serca a jak nie to holtera.Witaminki oczywiscie jak najbardziej ok-magnez potas i inne,ale wydaje mi sie ze one nie pomogą:(((Działaj chłopie bo nerwica to paskudna choroba!!!!!!!!!!Przede wszystkim najpierw musisz sie zbadac,zeby wykluczyc chorobe serca,która ci dokucza!ja miałąm tak samo,az doszło do tego ze siedze w domu i wcale z niego nie wychodze bo sie boje ze cos mi sie stanie.Zrób coś z tym.Pa pa
ok postaram sie jak najszybciej pójść do kardiologa i zrobic badania. Dziekuje Wszystkim za porady i dobre słowo. Życze zdrowia, bo kiedy ma sie zdrowie to sie go nie docenia, a zdrowie jest najważniejsze! Miałem dwukrotne złamanie kości piszczeli, potem wypadek samochodowy (dziekuje Panu Bogu że go przeżyłem), teraz to paskudztwo, także wiem co mówie- pomimo młodego wieku. Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.
Gość maławega
tak masz racje jaksie ma zdrowie to sie tego nie docenia!Ja paliłam jezdziłam na imprezy a tam wiadomo..:)był wszystko ok,niczym sie nie przejmowałam.Tak jak ty przezyłam wypadek samochodowy który odbił sie na mojej psychice.Zresztą miałam duzo problemów takich jak choroba ojca matki śmierc przyjaciółki i śmierc mojego ojca.Strasznie to przezyłam:(((wydaje mi sie Tomku ze twoje problemy mogą miec zwiazek własnie z tym wypadkiem (wypadkami)jakby co to musiał bys sie zgłosic do psychologa!!!rozmowa pomaga i to bardzo.Zycze tobie zdrówka pa trzymaj sie i dbaj o siebie papa
MOJE OBJAWY OD pół roku JESTEM PO ZAWALE 3 lata temu ma 36lat -Miękkie nogi z mrowieniem w części z tyłu za kolanem -ZAROTY GŁOWY ,zachwiania postawy ,nie zawsze dziwne ciągnięcie w plecach jak i szyji -słabe ręce nie zawsze -zmęczenie KARDIOLOGICZNIE NIBY OK konsultacja dwóch lekarzy ! Neurologicznie został mi tylko tomograf ! LEKI Polocard -prestarium 1-1/2 -sortis 10-1 -vessel duo 2-1 -vestibo 2-1 macpex@o2.pl
Witam. Znów pisze, bo znów jest źle. Te bóle serca minęły (chyba), ale teraz juz od jakis 3 dni mam potworny ucisk w głowie, okropne zawroty. Coś strasznego. Niewiem co sie ze mną dzieje juz z tym nie wytrzymuje. Głowa mnie boli (właściwie to ściska) prawie cały czas. Juz nie wiem co mam robic, dzis miałem jechac do szpitala, ale jest niedziela i to nie taka prosta sprawa. Jutro wybieram sie do neurologa, tylko niewiem czy do jutra wytrzymam... Co to jest??? Czy to ta cholerna nerwica czy co??? POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gość maławega
CZEŚĆ TOMKU!miałam to samo głowa mi pękała!czułam jakby mi ktoś igły wbujał ale po paru dniach minęło i zaczęło coś strzykac,strzelac...tak jakby jakies prądy przelatywały przez głowe!bardzo sie tego bałam!minęło!ale..za 2 dni dostałam straszne pulsowanie w skroniach no nie do zniesienia!ustało!na dzień dzisiejszy borykam sie z codziennymi zawrotami ktore raz są słabsze i przechodzą po 3,4 godzinach a innym razem męczą mnie naprawde długo!dzisiejszy dzien jest dla mnie paskudny!!!!!!!!!juz wszystko było ok....a tu dopadły mnie straszne zawroty i jakies paskudne osłabienie:(((czuje sie zle!!Tomku pomasuj sobie skronie palcami moze przejdzie mi kiedys przechodziło ale nie wiem jak zadziała na ciebie?!jak nie to wez tabletke moze ibuprom?jutro idz do tego lekarza,ale jestem pewna ze to cholerna nerwica daje o sobie znac!8287443to moje gg jak bys chciał pogadac!najwazniejsze to nie bac sie tego i myslec o czyms innym!!zajmij sie czyms!pozdrawiam.
Byłem wczoraj u neurologa. Przebadał mnie, porozmawiał i jednoznacznie wywnioskował, że to przemęczenie. Powiedział, że mam słabe nerwy, a te bóle głowy to dlatego, że obkurczają mi sie naczynia w głowie. Wcześniej na rozszerzenie brałem Ginkofar, teraz dał mi jakies krople. Musze sie mniej stresowac i ma być dobrze :) Zobaczymy jak bedzie, narazie nic specjalnego...
Cześć! Wątpię by to objawy były groźne.Mam 12 lat i identyczne problemy.Mimo iż jestem jeszcze w młodym wieku dość dobrze znam się na medycynie.Duszności, problemy z oddychaniem czy bóle klatki piersiowej mogą świadczyć o niewydolności płuc bądź ich małej pojemności co prowadzi do ich osłabienia.Wiem iż jako dwunastolatka nie będę słuchana, ale jestem osobą lubiącą pomagać innym.Tomku jedyne co mogę Ci doradzić to wizyta u dobrego lekarza i nadzieja, że są to objawy dojrzewania(48%).Być może jest to nieznane mi schorzenia więc radzę Ci się nie przemęczać, unikać dużej ilości ludzi i jak już wcześniej wspomniałam wizyta u lekarza znającym się na tej dziedzinie schorzeń.Pozdrawiam i życzę zdrowia! :)