Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość lukaszch23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukaszch23
Hej!!! mam pewien problem od jakiegoś czasu zauważyłem, że w niektórych sytuacjach życiowych bardzo mocno trzęsą mi się ręce. Jestem chory na nadciśnienie które leczę już parę lat. Mówiłem o tym fakcie już dwóm kardiologom i lekarzowi rodzinnemu. Wszyscy stwierdzili że ręce mi latają ponieważ jestem osobą emocjonalną i nadpobudliwą, ale mnie to nie wystarcza. Bardzo mi to przeszkadza. Brałem jakiś czas magnez ale niewiele pomogło. Ostatnio byłem nawet na przyjęciu imieninowym i jeden z członków rodziny nalał mi kieliszek wódki, lecz po wielkich trudach żeby go chwycić musiałem bardzo mocno uważać żeby go nie rozlać, podobnie zresztą jest z trzymaniem widelca czy też szklanki (proste czynności). Sam już nie wiem co na mnie tak działa, czy duże grono ludzi? zaczynam się bać!!! cały czas czuję jakiś lęk, niepokój no i stres. Jeśli ma ktoś ochotę zamienić słowo ze mną na temat tego problemu to bardzo proszę!!! trzymajcie się gorąco!!!
Witaj! takie drżenie rąk może być genetyczne (drgawica), ale naj częściej jest na tle emocjonalnym ( zreszta sam piszesz , że pod wpływem emocji, wzroku innych ludzi one sie nasilają), cierpie na to juz od paru lat, jest lepiej lub gorzej, ale ciagle jest. Ja dotad nie znalazłam na to lekarstwa. Niestety!! Pozdrawiam Emi
Gość Kiepska sprawa
W [przypadku jeżeli ktoś twierdzi coś przez kilka lat zwykle tak naprawdę nie leczy.Czy znasz przyczynę zbyt wysokiego ciśnienia?Bo jak nie to nie można pisać o leczeniu!A podobno związki potasu na to pomagają.Ja to łykam i mam za niskie ciśnienie.