Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls

Gość Gość z

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć co oznacza ciągle podwyższony puls? Już częściej miałam ataki wysokiego pulsu, ale miesiąc temu zaczęły pojawiać się notorycznie, gdy leżę 90, czasami 100, a gdy tylko chodzę 120, a gdy wchodzę po schodach 160. Byłam u kardiologa ekg spoczynkowe ok, echo ok, morfologia ok, tarczyca i potas również ok, tydzień temu założyłam też holtera i również wyniki dobre z tym że przyśpieszone bicie serce: wyniki: średni rytm 92 max rytm 219 min rytm 61 24 pojedyncze nadkomorowe pobudzenia, 72 tachykardie, 6 pojedynczych przedwczesnych pobudzen komorowych, 0 rytmow niemiarowych, 0 przerw, 0 migotania przedsionków, 0 bloków, 0 czestoskurczy nadkomorowych i komorowych, 0 bigeminii, trogeminii i par, 0 pobudzen typu 1,2,3. Dodam że ciśnienie zazwyczaj mam niskie 104/70 czasem 99/65, raz gdy mierzyłam zdarzyło mi się 130/98 ale byłam spanikowana i też puls od razu poszedł w górę. Co to może być, dodam że stresuje się bardzo tym pulsem i co chwila sobie mierze i nasłuchuje jego bicia. Naczytałam się też o POTS, czy mogę to mieć?

Witamy w klubie ja mam wysoki puls od 15 lat i biorę na to beta blokery u mnie jest to spowodowane depresją lękową i prawdopodobnie u ciebie może być tak samo skoro wszystkie badania masz dobre co do tego PTOS to musisz iść do lekarza i muszę porobić odpowiednie badania w tym kierunku oni już będą wiedzieć jakie to mają być 

https://gid.volga.news/637148/article/ispolzuem-keramicheskuyu-plitku.html

Плитка Cedit (Италия) в СПб, Керамическая плитка Италии, Испании

Купить керамическую плитку Alma Ceramica Magic в Москве Вы можете в магазине ТРИА Керамика