Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Suplementy diety na uzupełnienie niedoboru magnezu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kiepska sprawa
Magnezu jeszcze nie widziałem w aptece.Co najwyżej jego związki.A najtaniej to nie w aptece ale w sklepie chemicznym.Najlepszy z związków znanych jest tlenek.Kosztuje około 100 zł za kilogram.Ilość równoważna w aptece conajmniej 3 razy tyle.
posłuchaj ja biorę magnez firmy Nutrilite i to jest wapń z magnezem to jest produkt naturalny z muszli ostryg dla mnie super. bardzo dobry opakowanie zawiera 210 tabletek tylko niestety nie można go nabyć w aptece. Stosuje go wieczorem bo magnez najlepiej wchłania się o tej porze 2 tabletki.
Gość Kiepska sprawa
Napisz lepiej ile z tych 2 tabletek można otrzymać magnezu to się pośmiejemy.Albo przynajmniej dokładny skład.A wapń po zjedzeniu tworzy żrąca substancję.?A kto kupuje w aptece chociaż wie że można kupić taniej w sklepie chemicznym to jest rozrzutny.
Hej, po jednorazowym (bardzo silnym) ataku tężyczki 2 lata temu zaczęłam testowac różne preparaty ze związkami magnezu. Na tą chwilę używam już tylko jednego, to Slowmag + B6, 3 tabletki na noc, jeśli nie zapomnę to 2 w ciągu dnia. Slowmag jest o tyle dobry że powleczony otoczką dojelitową nie musi by przyjmowany w trakcie lub po posiłku. Rozpuszcza się dopiero w jelicie i nie szarpie żołądka jak normalne preparaty magnezowe. Cena do 21 zł za 50 tab. z witaminą B6 lub 17 zł za 60 tab. bez witaminy B6. W jednej tabletce zawiera się 64 mg jonów magnezu. Z przerwami w braniu to bywa różnie, ja biorę dawkę 5 dziennie jeśli mam gorsze dni, kiedy zaczynam się czuc lepiej to poprostu zapominam łyknąc i tak to trwa aż do następnych gorszych dni kiedy sobie przypominam o regularnym braniu. Są wprawdzie preparaty z większą zawartością magnezu ale ze względu na moje zapominalstwo i dośc wrażliwy żołądek biorę Slowmag. Poza tym drogi/a założycielu/lko posta, gugluj! Musisz na sobie samym/samej wypróbowa co ci odpowiada najbardziej. Pozdrawiam
Gość Kiepska sprawa
*grom, 2009-03-11 20:01:37 (IP: 83.20.9***) do kiepska sprawa--------zebrało ci się na żarty-chyba nie wypada robić sobie żartów z pytań forumowiczów---nie tędy droga ~Marta, 2009-03-11 22:24:22 (IP: 195.189***) * TY SOBIE ŻARTUJESZ ŻE TO ŻART.JA NIE PRZYPOMINAM SOBNIE ŻEBYM MAGNEZ SPOTKAŁ W APTECE W SPRZEDAŻY.A TU JAK WYGLĄDA MAGNEZ: http://www.polmag.pl/media/magnesium.jpg .ALE NIECO PRZYBRUDZONY.A ja jako odżywkę biorę tlenek magnezu i mam go na ponad rok-na dawki dzienne w ponad 100% zapotrzebowanie dzienne.Jakbym nieco oszczędzał to bym miał na ponad 2 lata.A wy pewnie kupujecie tabletki które nawet nie mają 30% wartości odżywczej tego tlenku.Wiem że czesto tak bywa.
Do kiepskiej sprawy i innych użytkowników, może stary temat ale natknąłem się przypadkiem i musiałem zareagować. TLENEK magnezu jak i węglan nie są dobrym rozwiązaniem, są to związki nieorganicznie które znacznie gorzej wchłaniają się do organizmu niż organiczne jak asparginiany czy cytryniany mniejsza dawka wyższa cena ale x razy lepsze działanie
Doskonałą formą dostarczenia organizmowi magnezu jest picie odpowiedniej wody mineralnej, np. Staropolanki 2000, która zawiera w 1 l około 70 mg magnezu, co pokrywa około 20 proc. dziennego zapotrzebowania. Ponieważ magnez w wodzie występuje w formie zjonizowanej, jest lepiej przyswajalny niż z innych preparatów.
Gość hdxredox

Zapraszamy na stronę internetową http://www.red-ox.biz.pl gdzie znajdą Państwo informacje na temat magnezu oraz produktów opartych o magnez. W naszym sklepie internetowy znajdą Państwo między innymi oliwę magnezową oraz chlorek magnezu