Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rwący ból nóg i boku przy reumatyzmie

Gość Asiaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moja Babcia od dość dawna ma reumatyzm. Najbardziej dokuczliwe jest to dla niej w zimie. Bok i nogi niesamowicie ją rwą i nie może chodzić. W każdą zimę bardzo się męczy, tym bardziej gdy złapie przeziębienie czy jakąś grypę. Nie ukrywam, że przyjmuje wtedy dużą dawkę leków. Tej zimy przechodzi chyba coś najgorszego w życiu. Oprócz reumatyzmu i przeziębienia, pojawiła się także choroba wieńcowa, mimo iż moja Babcia w lecie sporo chodzi. W minioną sobotę bardzo źle się poczuła. Miała silne duszności i wysokie ciśnienie. Zadzwoniła na pogotowie, by spytać co powinna robić. Lekarz z pogotowia oznajmił, że za chwilę się u niej zjawi ambulans. Gdy przyjechali zabrali ją na izbę przyjęć. Dostała tam kroplówkę i porobili jej badania. Już pomijam fakt, że wypuścili starszą osobę po północy do domu. Wyniki badań wykazały, że ma wieńcówkę. W związku z tym należałoby zgłosić się do kardiologa. A więc chciałam spytać czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś sprawdzonego kardiologa z Puław lub Lublina?? Sprawdzony to zawsze lepiej niż na ryzyk fizyk. Byłabym wdzięczna za pomoc.