Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls, odrętwienie mózgu i omdlenia

Gość michalina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michalina
Witam, Mam zamiar wybrać się do lekarza, ale mogę dopiero we wtorek, a zżera mnie strach i chciałam spytać, czy ma/miał ktoś podobne objawy i czego mogę się spodziewać? Więc: - dwa lata temu miałam zdiagnozowaną anemię (oddawałam krew dla PCK, zaszłam w tym czasie w ciążę, o której nie wiedziałam, w drugim miesiącu poroniłam, poza tym niedobory żelaza w diecie itp), krytycznie niski poziom erytrocytów we krwi, leczenie farmakologiczne poskutkowało tym, że pół roku temu ten poziom miałam już w normie. Więc z tym jest ok. - cholesterol w normie, ogólnie mocz/krew była te pół roku temu w idealnym porządku, - kiedyś paliłam ale już wiele miesięcy temu rzuciłam, alkoholu nie piję w ogóle, nawet w małych ilościach, - przeszłam na *zdrową dietę*, a mianowicie unikam słodyczy i tłustych rzeczy, jem częściej białe mięso niż czerwone, dużo warzyw, dużo wody mieszanej z sokami owocowymi, jogurty, mleko, częstsze posiłki itp. ALE dwa tygodnie temu zaczęło się coś dziać niedobrego. Wróciłam z pracy i zjadłam z męzem obiad, i chwilę później nagle, właściwie bez zapowiedzi zaczęłam gwałtownie wymiotować (jedliśmy cały dzień to samo, jemu nic nie było). Następny cały boży dzień mdliło mnie, później już miałam tylko lekkie mdłości, momentami, niegroźnie. Na początku tego tygodnia jechałam do pracy i w tramwaju zrobiło mi się bardzo duszno. Nie potrafiłam normalnie oddychać. Po przyjeździe do pracy doszły silne zawroty głowy, obraz mi wracał tak jakby z opóźnieniem, wolniej niż obracała się moja głowa, takie wrażenie braku rzeczywistości (nie wiem jak to określić). A najgorzej było kiedy podnosiłam rękę/ręce do góry, miałam białe plamki przed oczami, mocniejsze drętwienie mózgu i lekkie omdlenia, ale takie jakby półprzytomne (łapałam się czegoś żeby nie upaść). Poszłam do pobliskiej apteki zmierzyć ciśnienie - wyszło wzorcowe, 120/80, tylko puls 90.. Dodam, że od dłuższego czasu czasami, głównie wieczorem mam wrażenie spuchniętych dłoni, mam problemy z koncentracją, zdarza mi się mieć ten *wracający* wolniej obraz, uczucie utraty kontaktu z rzeczywistością, ale to ignorowałam bo trwało krótko i rzadko się zdarzało. Robiłam na wszelki test ciążowy i wyszedł negatywny. Proszę o radę, może ktoś miał podobnie?
Jeden z Twoich objawow jest mi znany ;to opozniony obraz,gdy szybko zwracalem glowe za mijajacym mnie samochodem,dostawalem zawrotow glowy i na chwile tracilem rownowage.mdlosci przy tym tez byly.Laryngolog stwierdzil oczoplas i przepisal betaserc,pomoglo.Sadze,ze bylo to zwiazane ze zwezeniem naczyn krwionosnych w uszach.
Gość michalina
@Kiepska sprawa, wydaje mi się, czy w innych postach też już pytałeś ludzi o plomby z rtęcią? @Henio, dziękuję za odpowiedź, wydaje mi się że to coś może być właśnie z ośrodkiem równowagi, połączenie oczy/ucho wewnętrzne, pewnie też dostanę polecenie wizyty u laryngologa.
Gość michalina
Więc byłam u lekarz, wstępne przypuszczenie to niedotlenienie mózgu. Badania w kierunku krew, tarczyca, kręgi szyjne, serce. EKG wyszło w porządku, czekam na wyniki innych badań,a potem się zobaczy. A może to i nerwica, ale na pewno nie oczopląs. Dziękuję za odpowiedzi.
Gość Kiepska sprawa
*Więc byłam u lekarz, wstępne przypuszczenie to niedotlenienie mózgu. Badania w kierunku krew, tarczyca, kręgi szyjne, serce. EKG wyszło w porządku, czekam na wyniki innych badań,a potem się zobaczy. A może to i nerwica, ale na pewno nie oczopląs. Dziękuję za odpowiedzi.* Niedotlenienie może być przez zakrzepy.Może ta kuracja pomóc: http://www.chelatacja.pl/ .Jak sie cena nie podoba polecam kurację własną dożylnie albo doustnie-z tym 2 potrzebne są wyższe dawki.W razie potrzeby podam szczegóły.