Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dokładność pomiaru ciśnieniomierza nadgarstkowego

Gość lukaszch23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KubaNach

Przy nadgarstkowym ciśnieniomierzu bardzo ważna jest pozycja ręki - powinna być na wysokości serca (aparat) Przy urządzeniach na ramie zawsze jest ta wysokość zachowana. Jak ktoś nie wierzy i ma nagdarstkowe urządzenia to niech zmierzy na stojąco z wyciągniętą ręką do góry i potem jeszcze raz z ręką opuszczoną - obydwa wyniki nie będą właściwe.

Gość Kinga1919

Tani mi się udało kupić zestaw z ciśnieniomierzem SmartCardio i pulsooksymetrem DuoControl u Sanity parę miesięcy temu. Wszystko działa książkowo, żadnych awarii, zużycia i innych defektów. Ciśnieniomierz jest miodzio

W dniu 30.10.2018 o 15:00, Gość omens napisał:

Podpowiadam Simple z wielu powodów ale najważniejszy dla mnie jest taki że nie ma problemu z bólem ręki od mankietu...a to jest często wielki problem ciśnieniomierzy.

Simple kupowałam już dawno temu a korzystamy bardziej doraźnie, w naglych sytuacjach. Jest w porządku, nie wykrzywia wyników, mierzy bezbłędnie.

W dniu 16.10.2018 o 13:56, Gość wiolass napisał:

Nam SmartCardio wypatrzył w necie mąż i miał nosa. Szybki dokładny i bez tej denerwującej rurki na powietrze.

Też miałam mały dylemat co do SmartCardio ale kupiłam i działa prawidłowo. Duży wyświetlacz na pewno na korzyść i też proste sterowanie, generalnie wystarczy wcisnąć jeden guzik żeby wszystko ruszyło. Pompuje dobrze mocno ale też bez dociskania ręki tak żebym czuła jakiś dyskomfort.