Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca i pod piersią, zawroty głowy i omdlenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiegos czasu poczatkowo mialam bole serca po jakis 2,3, latach zaczelo mnie bolec z lewej strony pod piersia zazwyczaj boli mnie gdy sie denerwuje czasami odrboli mocniej czasem mniej czesto mam zawroty glowy gdy wychodze z wanny robi mi sie ciemno przed oczyma gdy wstaje rowniez mecze sie przy wchodzeniu po schodach na 1 pietro . nie moge ustac w kosciele bo robi mi sie slabo nawet gdy stoje w kolejce w sklepie odrazu ciemno i slabo nie mam na nic sily ciagle chce mi sie spac zrobie cos w domu od razu sie przemeczam sa sytuacje gdy podonosi sie cisnienie pod wplywem nerwow robi mi sie w okolicach serca i od razu pojawia sie bol najgorsze jest to ze jestem ciagle przemeczona i nie mam na nic sily
Gość Kiepska sprawa
Generalnie mogą być takie przyczyny: niedobory,zatrucie,uszkodzenie ciała,działanie różnych czynników fizycznych(np. pole magnetyczne). Często te wymioenione objawy są spowodowane niedoborami związków magnezu.I przypuszczalnie niewłaściwą dietą.Czy masz plomby z rtęcią?
Kasiu nie wiem co Ci poradzic ale wiem napewno ze jesli pojdziesz do lekarza i powiesz ze jestes nerwowa osoba to napewno stwierdzi nerwice.Lekarze tacy sa,trzeba naprawde trafic na dobrego zeby wykluczyl choroby a na koncu stwierdzil ze to nerwica.Mysle ze nikt z nas nie wypowie sie co Ci dolega bo tylko lekarz moze postawic diagnoze a po co sie dodatkowo stresowac.Pozdrawiam i zycze zdrowia.
Musisz koniecznie udac sie do lekarza,zrobia ci podstawowe badania,pewnie ekg,ekg wysilkowe (skoro bol i nagle zmeczenie pojawiaja sie po wysilku) i usk,niestety na forum nikt Ci nie pomoze fizycznie,co najwyzej mozemy Cie wesprzec duchowo :) Byc moze to objawy nerwicy,ale lepiej zawsze sprawdzic czy nie dzieje sie nic powaznego z sercem,tak czy inaczej warto sie leczyc,a nie cierpiec i zyc w strachu co sie dzieje.pozdrawiam
Gość mamuśka
opisane przez garite objawy moga sugerowac zespół wypadania płatka zastawki dwudzielnej. Z takimi objawami mam doczynienia u siebie i u syna, który odziedziczyl te chorobe po mnie. Niegrozne, do zdiagnozowania w EKG i Echo serca. Konieczny dobry kardiolog, który to zobaczy w wynikach badan. Stres nasila ból, bo płatek wypada i zaburzeniom podlegają okresy repolaryzacji przepływów. O, tyle wiem. Ale zgadzam się z innymi. Lekarz konieczny tylko dobry kardiolog. pozdr. mamuśka

Mam zupełnie tak samo . częste bóle serca. kłucie. i prawie codziennie bole mnie strasznie głowa. nie wiem czy to od tego zależy . także bardzo często mi sie robi słabo . bardzo dużo sie denerwuje. ;/ nie wiem co mam robić. nie chce iść do lekarza. to może być nerwica ?