Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady lęku, bóle w sercu, uczucie strachu i słabości

Gość Wojtek43

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wojtek43
Witam wszystkich od paru lat mam mam napady lęku , robiło mi sie słabo ,bóle w sercu , uczucie strachu i słabosci..... Byłem u kardiologa z sercem OK zasugerował nerwy.... Neurolog to samo powiedział ,ze moze byc to przez nerwy..... Od jakiegos czasu ciągle występuje umnie uczucie słabosci , kręci mi sie w głowie ,nogi robią sie jak z waty... dostaje takie ataki po pewnym czasie mijają ale po paru dniach waraca choc czasem mam tak nawet 2-3 razy dziennie..... Powiedzie czy u was tez takie cos występowało??? Czy ktos tez ma problemy tupu omdlenia? krecenie w głowie?? nogi z waty?? Prosze was o pomoc i o rade.
Wojtek, wszystko na temat objawów znajdziesz m.in w wątku *nerwica lękowa - jak z nią walczyć*. Twoje objawy są identyczne, jakie miałam ja przed rozpoczęciem leczenia. Jeśli lekarze wykluczą wszystkie choroby, które podobnie się objawiają, to sugeruję udać się do dobrego psychoterapeuty. Mnie skutecznie pomógł i do tej pory profilaktycznie z jego pomocy korzystam. Samemu sobie ciężko pomóc, a z tą chorobą trudno funkcjonować w społeczeństwie bez pomocy specjalisty.
witam wiem coś o tym bo ja z moim mężem też przez to przeszłam. najlepszym lekarzem dla ciebie bedzie psycholog albo psychiatra moiemu mężowi pomógł miał te same objawy co ty.to nie jest żaden wstyd to choroba jak każda inna też trzeba ją leczyć.nam sie udało tobie tez tego zyczę z całego serca.
Gość Agata19933

Witam, mam 21 lat i strasznie sie czuje , z dnia na dzien cos nowego i gorzej. Codziennie dostaje strasznych ataków i bólów wylewej piersi. Na początku miałam bóle w mostku takie straszne myślałam ze to koniec . W piersi to aż mnie piecze straszne zawroty głowy lek i strach . Byłam aż dwa razy w szpitalu zrobiłam ekg i krew wszystko w porządku. Kilka dni temu poszłam do lekarza i dostałam lekarstwa na ten bol w mostku no i juz w sumie przestało ale zaczęło bolec w lewej piersi jakbym miała dostać zawału . W sumie myślałam ze to tylko to ale dwa dni temu byłam u innego lekarA i dostałam lek antydepresyjny -opipramol stada 100 mg a ten lek na ten bol w mostku to voltaren resonat . Kiedy miałam 12 lat miałam depresje szkolna. Moja mama miała jak i moja babcia . Mam problem bo jestem bardzo słaba psychicznie wstyd iść mi znów na badanie serca , potrzebuje pomocy lecz jestem w innym kraju nie znam dobrze jezyka nie mam przyjaciół , praca kurs językowy jak i problemy z chłopakiem . Ciagle strasznie sie boje ze jednak cos jest z moim sercem ze ono jakoś słabnie bo mam to codziennie , jesZcze usłyszałam ze ten lek jest bardzo mocny na bol i juz boje sie ze cos sie jednak dzieje i ze to ne tylko nerwica lekowa . Moze mogłabym zrobic jeszcze jakieś badania ? Co robić zeby przestało mnie bolec , poprostu chce sie dobrze czuć mam spać tych leków zawrotów głowy i bólów serca. Teraz jak to pisałam cUlam straszny lek chociaż wiem ze jestem bezpieczna , proszę o jakieś wsparcie , bo mój chłopak juz śmieje sie i mówi ze to tylko w głowie żebym sie uspokoiła a tak naprawdę nie wie jak to jest .

Hi! z tego co przeczytalem, to jestes na *obczyznie*, a tak wlasciwie w Niemczech - prawda? Ten lek nazywa sie Opipromol - i jest ( z tego co mi powiedzial lekarz) jednym z lzejszych srodkow. Ja dostalem Doxepin i podobno jest to taki sam srodek jak Opi... to niestety nie bardzo sie zgadza. Co do Twoich symptomow - mialem to samo, niestety niema zlotego srodka na uleczenie - chociaz ja uwazam ze to nie jest choroba tylko stan psychichny w tym momencie.... Jestes mloda i cale zycie przed Toba !!!! Pamietaj o tym. Nie zawsze jest tak jakbysmy to chcieli. Gdybys miala chec z kims porozmawiac - to zadzwon, ja rowniez mieszkam ...tam gdzie Ty. Moj nR. 004851372227 Pozdrowienia Mirek....i trzymaj sie! Pamietaj ze teraz jest dobrze, ale moze byc gorzej...