Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość elzbieta
Mój tatko jest po trzecim zawale którego miał w grudniu minionego roku dowiedział się od lekarzy kardiologów, iż jego stan jest bardzo ciężki( cukrzyca, choroba niedokrwienna serca, rozległa choroba wieńcowa, nadciśnienie). Kwalifikuje się na bypassy ...ale jak to powiedział ordynator kardiologi *te bypassy mogą Panu pomóc jak umarłemu kadzidło, ponieważ serce jest w opłakanym stanie*...Po uslyszeniu tych słów tatko był załamany. Postanowiliśmy znaleść dla niego najlepszą klinikę w kraju, która się w tym specjalizuje, staneło na Katowicach. Tatko jest już po operacji, miał zrobione 5 pomostów (bypassów), jest przeszczęśliwy. Idąc na operację nie dowierzał, iż się obudzi a teraz jest po i traktuje to jakby dostał drugie życie, kolejną szanę. Pragnę z całego serca podziękować całej ekipie prof Wosia z II Kliniki kardiochirurgicznej w Katowicach, za wspaniałą opiekę i atmosferę. Będąc tu na oddziale pacjent czuje jakby zajmował się nim ktoś z rodziny, jednocześnie ma świadomość iż jest w najlepszych rękach. Lekarze, którzy dokonują cudów....
to tylko sie cieszyć i dziękować gorąco Panu Bogu za opiekę.bardzo się cieszę że są jednak dobrzy lekarze którzy traktują ludzi jak przyjaciół i potrafią czynić cuda.pozdrawiam taka informacja w necie napewno przyda się nie jednemu
Mam prawie wszystkie dolegliwości Pani tatki.Mam skierowanie na koronarogrfię do miejscowego ośrodka w Sieradzu.Nie znam go ani lekarzy wykonujących te zabiegi.O klinice w Katowicach mówiła mi siostra ze Sosnowca.Czy na ten zabieg i ewentualne leczenie można się dostać do tej kliniki?I ewentualnie jak? Proszę o radę ,na tym forum lub na adres emc2@vp.pl lub gg 5775716 Będę zobowiązany
witam mamba1957 Jesli chodzi o koronarogrfię to z tego co wiem to nie jest tak mocno inwazyjne badanie także raczej nie ma znaczenia gdzie się go wykonuje. Mój tato nie miał go robionego w Katowicach tylko u nas w regionalnym szpitalu na oddziale kardiologii . Praktycznie od tego badania bardzo dużo zależy, ponieważ to ono pokazuje stan( drożność) żył, tętnic...Napewno można wykonać ten zabieg w Klinice ale to najlepiej umówić się na wizytę prytatną do jednego z temtejszych lekarzy kardiologów i pewnie on skirowałby do siebie na oddział. W przypadku mojego taty było tak, iż umówiliśmy się na wizytę prywatną do prof Wosia, on po obejrzeniu płyty z koronarogrfii, po odczytaniu ostatnich wypisów ze szpitala skierował tatę do siebie na oddział kardiochirurgii (czekaliśmy na przyjęcie około trzech tygodni).Naprawdę wspaniała kadra lekarska. Wydaje mi się, że jeśli termin koronarografi u Pana jest bliski to nie ma co wzlekać .
Woś Stanisław, prof. dr hab. nauk med. Spec. kardiochirurg. Gabinet 40-414 Katowice, Powstańców 34 (Tel) 0322563633 jeśli chodzi o wizytę prywatną u profesora... ...w Katowicach jest jeszcze wielu wspaniałych kardiochirurgów I Kliniką dowodzi prof Bochenek, równie wspaniały kardiochirurg *telcor centrum zdrowego serca* Katowice ul.brynowska 86 tel.032 205 14 00, oprócz prof Bochenka tam przyjmuje prywatnie wiele innych lekarzy także kardiologów z Katowickiej Kliniki Życzę Panu aby zabiegi kardiochirurgiczne nie były potrzebne , aby koronarografia wyszła jak najbardziej pozytwnie, życzę zdrówka i powodzenia...
Prowadze właśnie ankietę na temat by-passów choroby wieńcowej i pracy pielegniarek na oddziel kardiochirurgii Proszę o wypełnienie wszystkie osoby po by-passach http://www.ankietka.pl/ankieta/23559/by-passy.html Z góry dziękuje Dodam tylko że mój tata tez był operowany na by-passy w Katowicach Ochojcu 2 lata temu i czuje się dobrze:)