Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przełożenie wielkich naczyń tętniczych u nienarodzonych dzieci

24monika31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich czy ktoś może mi udzielić porady co mam robić. Dziś sie dowiedzieliśmy że nasze jeszcze nienarodzone dziecko ma wade serca. Z prawej komory serca wychodzi aorta a zlewej komory pień płucny. Diagnoza- przełożenie wielkich naczyń tętniczych.Słyszałem że wykonuje się operacje serca u nienarodzonych jeszcze dzieci czy ktoś coś więcej o tym wie? Z kim mam rozmawiać do kogo się zwrócić???????
Dokładnie. Serdecznie zapraszam na nasze forum poprzez strone www.sercedziecka.org.pl Operacja jest mozliwa po nmarodzinach dziecka. teraz macie Panstwo czas na przygotoeanie się do porodu i wybór ośrodka, w którym będzie dokonana korekta. Gdzie Panstwo mieszkają i w jakim ośrodku było wykonane usg ? Pozdrawiam i prosze mysleć pozytywnie Ola
Gość 24monika31
Mam takie pytanie do osób ktore miały stycznosc z takim przełozeniem . Co po takiej operacji sie dzieje z dzieckiem,czy jak juz są przełozone te naczynia to serduszko normalnie funkcjonuje?Jakie badania są tu najwazniejsze zanim dziecko sie urodzi?Gdzie najlepiej wykonują takiego typu zabiegi?
Mam córkę po takiej operacji. Ma już 6 lat i jak na razie rozwija się normalnie. wade wykryto u niej dopiero po urodzeniu i została od razu przewieziona do Prokocimia gdzi w 4 dobie miała operację. Ciągle trzeba jeżdzić z nią na kontrole.Podczas ostatniej lekarz wykrył przewężenie pnia płucnego i teraz czekamy na cewnikowanie a póżniej to się zobaczy czy będzie konieczna 2 operacja.