Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie tętnicze a nerwica

kamikaze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam prawie 24 lata. Od kilku lat borykam sie z problemami cisnienia. Juz od jakiś 3 lat mam duże cisnienie tętna. Tzn. z dwa, trzy lata temu miałem cisnienie nawet 150/60 ... teraz wiem juz , że to nie dobrze. Podejrzewam ze to od intensywnego treningu siłowego. Dużo *pakowania* i dużo jedzenia ... duża masa mięsniowa ... niedobrze dla układu krwionośnego. Od tego chyba sie porypało ..;) Nigdy nie paliłem i nie palę... Alkoholu trochę nadużywam ... ale bez przesady. Dieta raczej nisko tłuszczowa ... ale cholesterol całkowity 240 ... troszke dużo. Gdy przestaje pakować moje ciśnienie normalizuje sie nieznacznie ... obecnie jako średnią moge podać 145/75 , sredni puls ok 65. Dodam jeszcze, ze gdy jest troche cieplej i pobiegam (teraz nie biegam tylko chodze na jeden spacer z psem dziennie) to cisnienie górne spada poniżej 140 ... dolne utrzymuje sie (75). Miewam cisnienia optymalne 120/80 , ale to bardzo żadko. Moim głównym probleme są nerwy. Byle błachostka i serce zaczyna mi dudnić i cisnienie wzrasta do 150/80 puls do 90. Może to być delikatna nerwica ... tak mi sie wydaje. W sytuacjach społecznych zdarza mi sie czerwienić na twarzy bez powodu. Szczególnie gdy jestem zdenerwowany. Ja w ogóle jestem taki pobudzony. To chyba wszystko. Dodam jeszzce ze EKG w normie. Wziąłem juz sierowanie do kardiologa i szukam jakiegoś dobrego w Wawie. Może znacie jakiegoś dobrego???
Kurwa ja tez tak mam pakowałem na siłce 4 lata,1,5roku przestałem mam 20 lat mam wysokie cisnienie i tez mam nerwy jak hu..i i tu na tym forum dowiedzialem sie ze mam nerwice bo sam ją określiłem po tym jak ludzie wypisywali co im sie dzieje jak mają skutki:/, często kreci mi sie w glowie w tlumie ludzi sie starsznie denerwuje i cisnienie mi do góry idze a jakie macie jeszcze,skutki co wam sie dzieje opiszcie a tez opisze.
czesc wam widze ze znalazlem forum dla siebie....mam ten sam problem tez cwiczyłem pakowałem jadłem bardzo duuuzo najwiecej białka no i moja masa rozwineła sie do 100kg przy wzroscie 180cm a włapie 49cm bylem strasznie przypakowany niebrałem zadnych uzywek ani sterydek...niepale niepije a moje cisnienie waha sie w granicach 135/85 145/90 a puls 70 niewiem co sie dzieje biore tabletki na nadcisnienie mam straszne ostatnio dusznosci dołaczyły sie lęki itp mam dosc juz powoli.....piszcie na moje gg 10697891 jak macie jakis problem podobny
Gość Kiepska sprawa
Ja sądzę ze przesadziliście z tym białkiem.Niektóre aminokwasy ulegają w organiźmie przemianą w jady trupie.Ja radzę przynajmniej zastosować tą kurację: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263# albo przynajmniej coś zbliżonego.W każdym razie zmniejszyć ilość białek.Można zastosować nieco odżywek mineralnych.A na zbyt wysokie ciśnienie polecam związki potasu.Można tanio w sklepie chemicznym kupić.Oczywiście jak ktoś się obawia to na początku nieduże dawki.Później można-jak nie będzie podejrzanych objawów-typowych przy nadmiarze tych związków- ze 3 gramy dziennie stosować.Chyba że nie pomoże ale z tego co czytałem wynika ze pomaga.Tu mam specjalny temat o tym: http://forum.kardiolo.pl/temat5034.htm .Proponuję na początek to zastosować.Generalnie jest to zdrowsze niż te świństwa apteczne na zbyt wysokie ciśnienie i oczywiście tańsze.