Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady paniczno lękowe z agorafobią

Gość MAJA

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dziewczyny:)Co u Was?U mnie jakos leci.Pogoda w Katowicach straszna,ciagle pada.Juz mam dosc.mala marudzi i wcale jej sie nie dziwie,bo ja tez chodze wsciekla.Wszystko mnie drazni.Wkurzam sie,ze mamy braki pieniezne i nie mozemy nigdzie wyjechac.Wogole ze trzeba sie z kazdym groszem liczyc.Do tego z mama mialam 3 tygodnie mala wymiane zdan i teraz jest obrazona,a ja pierwszy raz w zyciu sie zaparlam i powiedzialam,ze ja nie bede pierwsza wyciagac reki jak to bylo dotychczas. Jedyne pocieszenie to takie,ze mąż ma urlop i w koncu sie nie spieszymy z niczym.No i ze mamy troche czasu dla siebie. Pozdrawiam Was serdecznie.Zycze milego wieczoru.

Witajcie:) to dobrze ,ze chociaz u Was dobrze u mnie kiepsko bo po ulewach deszczu zalało mi piwnice i mam podtopiona działke.Teraz tylko wieczorkiem czekam na przyjazd strazy zeby wypompowywali wode i wczoraj i dzis.Anomalie pogodowe niestety maja to do siebie.W piątek wyjezdzam na 3 dni wiec troche sie zabawie i tyle zostawiam wszystkie kłopoty w domu i wyjezdzam ale ponoc ma nie byc ładnej pogody ale sobie najwyzej cos zorganizuje.W pracy kiepsko:(samopoczucie ok .Pozdrawiam gorąco Madzie nie przejmuj sie z kasą niestety tak jest raz gorzej raz lepiej:) egzaltacjo widze ,zes twarda kobitka i swietnie dajesz rade:) tak trzymaj a gdzie ta nasza kicia sie podziała? napisz chociaz pare słówek co u Ciebie:)

Witajcie dziewczyny. U mnie nic nowego. Pogoda sie poprawila. Dzis wybralam sie skuterem do osrodka. Niestety nie dojechalam,bo zgasl i nie chcial odpalic. Zadzwonilam po szwagierke i przywiozla mnie do domu. Przyszlabym sama bo to tylko 4 km,ale bylam wkurzona i nie mialam ochoty na spacer. Jak maz wrocil to pojechalismy sprowadzic grata. Bedzie probowal go naprawic. Jutro jade pytac o prace chalupnicza. Jest to skladanie pomadek,trzymajcie kciuki by sie udalo,bo wtedy nastroj bede miala lepszy. Pozdrawiam.

Witam :) widze ,ze nikt nie ma ochoty popisac:(U mnie wszystko ok dzisiejszy dzien na pełnych obrotach w piatek rano wyjazd na słodkie leniuchowanie trzeba zrobic sobie troche wolnego aby wypoczac aby pogoda była fajna.Pozdrawiam wszystkich trzymajcie sie!!!

Witam. Troche zaniedbalam pisanie,ale nie z mojej winy. Chcielismy wykorzystac pogode i mielismy zniwa. Przy okazji opalilam sie:) wieczorem po robocie padam i spie mocno do rana. Nieraz bywaja noce,ze czesto sie budze ale jak jestem zmeczona spie twardo. Musze sie Wam pochwalic,ze zaliczylam wizyte u fryzjera. Jakos wysiedzialam,choc przy takim bezruchu lapia mnie leki. Was tez? Na szczescie bylo ok. Mam wlosy na rubin zrobione i podciete. Dziewczyny czy wy tez sie pocicie bardzo? Bo ja tak,zwlaszcza jak sie denerwuje. Najbardziej poci mi sie glowa i twarz blyszczy od potu. To takie wkurzajace i krepujace. Piszcie co u Was. Sukcesy sa? Pozdrawiam.

Czesc dziewczyny:)U mnie dosc dobrze.W glowie niestety sie nadal kreci i bujam sie ale mąż ma urlop wiec chodzimy wszedzie razem i olewam te symptomy.Musze sie zapisac do laryngologa bo neurolog stwierdzil,ze chyba mam cos z zatokami i warto to sprawdzic,juz na samą mysl,ze znow mam dzwonic po przychodniach i szukac terminu jestem zla.Ale zaczynam sie martwic troche,bo nos zatkany,boli mnie glowa nad oczami i pod.A czytalam,ze przewlekle zapalenie zatok moze doprowadzic do pogorszenia wzroku,a nawet slepoty.A ja juz mam cos ze wzrokiem:(No i podobno od tego tez moga byc te zawroty,tak mowil neurolog. Pogoda u mnie sie poprawila,wreszcie mozemy troche czasu na dworze spedzic:) Jutro chce jechac na parade smerfow do centrum katowic,zeby mała cos innego zobaczyla.Mam nadzieje,ze nie bedzie padac. Pozdrawiam Was serdecznie.A co u Was?

Ja nadal na urlopie, dzisiaj źle spałam, w nocy mnie mdliło, rano miałam małe strachy. Teraz lepiej niby, ale boli mnie brzuch, biegam do toalety i lekko panikuję, klasyczny przykład nerwicy, to co dlainnych jest zwykłą dolegliwością to dla nerwicowca urasta do problemu. Pogoda trochę się psuje, ale deszcz też się przyda bo gorąco jak licho było. Jeszcze tydzień urlopu i powrót do rzeczywistości. W tym roku nawet się opalałam co jest nie do pomyślenia u mnie już od kilku lat...

Witam koleżanki Troszke mnie nie było miałem kupe spraw na głowie no i oczywiście nerwice;-) przez tydzień jak by wszystko przeszło byłem w sklepach urzędach bankach itp po prostu super a teraz znowu jakieśkołatania serca i trząsy rączek ;-) ale jakośtrzeba dać raden, dziewczyny ciesze się że u was lepiej a to że zdarza sie mieć chwile załamki i powrót nerwicy to jużnie nasza wina taka choroba a choroby się nie wybiera trudno, ja już zaczynam wątpić czy mi przejdzie

Witam. U mnie jak narazie w porzadku,choc pogoda daje popalic. Rano bylam z mezem na zakupach i bylo tak parno,ze zle sie poczulam. Dotarlam do domu i od razu glowa pod chlodna wode.ale ulga! Zle znosze upaly. Magda,Ewa gdzie jestescie? Pewnie Was na wekend wywialo:) Marcin widze ze masz to samo co ja,jak jest dobrze to mam nadzieje,ze nerwica nie wroci. Ale wraca niestety...no coz moze trzeba ja olac to da nam spokoj? Tylko ze latwo gadac,trudniej wykonac.

WITAM nie nie chodze do psychologa ani do psychoterapeuty bynajmniej do tej pory, staram sie z tym walczyć ale czasem na darmo najgorsze te kołatania serca siedze sobie a tu nagle bum bum bum przechodzi a ja cały jużjestem zestresowany i nie umiem tego opanować szkoda bo przez to nie mysle o niczym innym tylko o chorobach i smierci

Gość agnieszkaficek

Marcin trudno mi powiedziec ja po afobamie czulam sie swietnie bo go bralam na poczatku mialam dawke 0,5 i z tego na poczatek bralam cwierc zeby zobaczyc jak sie bende czula i bylo ok ale go nie wolno brac dlugo tylko doraznie ale lekarz ci napewno przepisze antydepresanty i kazdy lek na kazdego inaczej dziala,sama ide do psychiatry sie zapisac jutro bo juz mam dosc tego ze boje sie wyjsc z domu chce sprobowac z lekami.zawsze mozesz juz wiecej tego leku nie wzias jak ci bedzie zle po nim.tez mam dwoje dzieci i od wrzesnia obytwoje ida do przeczkola i musze pokonac strach zeby wyjsc z domu bo od 9 miesiecy nie bylam ani razu nigdzie sama a i na te kolatanie serca te antydepresanty tez dzialaja

Wiec bede musiał zawitac do psychiatry bo naprawde mam tego dosc najważniejsze ze uspokaja serce które we wszystkim mi przszkadza mam nadzieje ze dam rade i kiedys to przejdzie, byłem dzisiaj w sklepie ale po ok 30 min wyszedlem nie wiem czemu, dzieki za wyczerpujaca odpowiedz pozdrawiam