Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady paniczno lękowe z agorafobią

Gość MAJA

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin, brawa dla Ciebie, że się przyznajesz do nerwicy i jesteś jej świadomy, mam wrażenie że dla każdego mężczyzny to o wiele trudniejsze niż dla kobiety, ja poszłabym jednak do psychologa na Twoim miejscu, to trudne ale możliwe :) Magda, z psychoterapią to chyba prawda, że trzeba trafić na dobrego żeby efekt był, mnie pierwsza pani psycholog powiedziała, że problemu nie widzi, chodzę jakoś, jakoś sobie radzę, więc nie mam problemu, poszperałam w necie kto jest polecany w moim mieście i wybrałam się prywatnie, długo zwlekałam z umówieniem się, aż po kojenym ataku kiedy mną trzęsło po prostu zadzwoniłam, niestety prywatnie to kosztuje sporo jeśli chodzi się regularnie, ja chodziłam co tydzień żeby się waliło i paliło, raz dostałam ataku podczas psychoterapii, miałam wszystkie mozliwe objawy, wróciłam do domu w tragicznym stanie, wyzwoliło się przy rozmowie na temat dla mnie drażliwy, na terapię chodzę do tej pory, postęp naprawdę jest, już sam fakt odstawienia betablokera jest dla mnie plusem, potrafię już przejść przez atak rozumiejąc co się dzieje, jeśli czujecie, że z danym terapeutą to jednak nie to co trzeba szukajcie dalej, u psychiatry też byłam na początku, dostałam trzy recepty, wszystkie wyrzuciłam, doraźnie ratowałam się hydroksyziną, a potem kardiolog przepisał betabloker bo serce reagowało już na wszelkie głupoty i tak się nakręcałam, że miałam 160 puls. Z marketami i innymi miejscami poradziłam sobie tak, że do marketu potrafiłam wchodzić kilka razy i wychodzić jak tylko miałam taką potrzebę, za chwilę wracałam, do skutku, chodziłam sama bo z córką było mi trudniej bo ciągle pytała dlaczego chodzimy w kółko, na zakupy mąż wypychał mnie z domu z premedytacją, czasami połowy rzeczy nie kupiłam, ale trudno jak jechałam ostatnio w delegację to już na miejscu pierwsze pół godziny na sali konferencyjnej było koszmarem, miałam ochotę uciec, spociły mi się ręce, chwilami nic nie widziałam, chciało mi się wymiotować, zresztą co będę opowiadać, każdy wie, ale pomyślałam o tym wszystkim co wiem i o tym co się dzieje i dlaczego i przeszło, ale to już było po pół roku terapii wszystkim Wam polecam gorąco książkę *Strach i paniczny lęk*, mnie bardzo pomogła, na drugim miejscu stawiam *Siłę emocji* przede mną w tym roku wakacje, wyjazd i przyznam że czuję się silniejsza ale motylki w żołądku i tak czuję

Gość agnieszkaficek

Witam co tam u was u mnie troche lepiej pogoda w sam raz na basen ale u mnie wszyscy chorzy madzia ile twoja julcia ma latek ja siedze i pije taka mala kawke bo musze troche w domu posprzatac zycze wszystim milego dnia

Gość marcin28

Dasz rade iść do lekarza pamiętaj że tam akurat nic ci nie grozi , ja dzisiaj odbierałem dziecko i miałem taki ścisk na klatce w gardle czułem jak głowa mi pulsuje ale jakoś dałem rade jak już byłem w szpitalu to luzik , te dzieci trzymają mnie na obrotach i mogę czasem wyluzować z tą nerwicą. Jeszcze dzisiaj mam wyjście do supermarketu z żonką ;-( i już mi sie w głowie kręci ale chce tam iść zobaczymy jak mi to wyjdzie . Jetsem dorosłym facetem i musze sięprzyznaćdo swojej choroby i nie wstydze się tego a ci co się śmiejąniech nigdy tego nie doświadczą co my musimy przechodzić pozdrawiam

Gość agnieszkaficek

Marcin chciala bym tak umiec walczyc z choroba jak ty no ale trudno musze isc z corka do lekarza bo jest chora najpierw syn pozniej ja a teraz ona, najwyzej gdzies po drodze zemdleje ja wogole zle znosze upaly a dzis gorac jak diabli.

Gość marcin28

Dasz sobie rade nie wmawiaj sobie ze zemdlejesz ja tez tak miałem ale jakoś wyłącz ta opcje bedzie dobrze , ja tez mam zle dni gdzie sie poddaje ale potrzebuje chwili i znów chce walczyc z tą cholerą mimo ze trzese sie ze strachu :-)