Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady paniczno lękowe z agorafobią

Gość MAJA

Rekomendowane odpowiedzi

Mialam wczoraj nocny dyzur w pracy, dlatego bylam sama w sobotni wieczor, ale przesiedzialam z lubym na telefonie ze 3 godziny wiec swoje odrobilismy :-) hi hi :-) Ewus, ciesze sie, ze wyrzucilas z siebie co myslisz. To jest bardzo wazne i dalas nam dzieki temu szanse wytlumaczenia tego, co naprawde myslalysmy. Ja tez czasami pisze w skrocie bo wydaje mi sie, ze dlugalasnych postow nikt nie chce czytac ale teraz widze, ze to blad. Nawiazujac do Twojego wieku. Tak naprawde to nie wiem ile masz lat ale po Twoich postach moge stwierdzic, ze nadal jestes piekna i mloda, bo czlopwiek ma tyle lat na ile sie czuje. Stare powiedzenie ale jare i sie sprawdza. Zobacz Ewus, co mi sie przydarzylo. Ja lekko po 30tce a facet grubo po 40tce i jest nam super ze soba. Nigdy bym nie pomyslala, ze tak to wyjdze ale jestesmy szczesliwi i dobrze nam razem. Wiem, wiem ze dopiero co sie poznalismy ale czujemy sie swietnie w swoim towarzystwie i bylabym baaaaaaaardzo zdziwiona gdyby cos sie powaznie zepsulo, nie do naprawienia. W mojej pracy, jedna z moich kolezanek spotyka sie dosc dlugo z 8 lat mlodszym od siebie facetem i tez sa szczesliwi. Na milosc nie ma recepty. Jest jak grypa, dopada w kazdym wieku ;-) Dzisiaj wieczorem sie wypuszczam wiec napisze pewnie jutro. Pozdrawiam serdecznie.
Gość dolores39
Witajcie dziewczyny,zastanawiam sie z czego bierze sie to wasze milczenie,albo macie gorsze dni i nie chcecie o tym pisac albo juz to forum wam sie znudzilo,no cuż ,i tak bywa,przeciez nikogo na siłę nie mozna uszczesliwiać,Lusi mam nadzieje,ze przynajmniej ty cos fajnego dzisiaj napiszesz,bo przeciez mialas wczoraj randkę....policja nie wkroczyła do akcji?a ja pomimo że są swieta musze na chwilke jechac do pracy,moja stała klientka bardzo prosila mnie o zrobienie koloru,no i pojade na 2 godz.potem wracam,musze rozegrac z synem mecz siatkówki,będzie ostra walka,wczoraj powiedzial mi ,ze juz super gram i że jestem chuda,a on wie ze dla mnie to duzy komplement,a kiedy jest na cos zły to mówi,ze bardzo przytylam.Pozdrawiam wszystkich
Dzisiaj znowu obudzilam sie i czulam sie jakbym miala za chwile upasc. Jestem tak slaba, ze ciemno mi przed oczyma. Cala sie chwieje jak chodze wiec juz sama nie wiem, co to jest. Jesli to ta wredna nerwica, to chyba musze wrocic do tabletek, bo nie moge juz tego zniesc. Nie jestem typem narzekacza a wczoraj zostalam na noc u mojego lubego, bylo super wiec skad ten poranek????? Rano jak wracalam do domu, bo on szedl do pracy, wiec nie chcialam zostac, to czulam sie strasznie slaba i ledwo dojechalam 200 metrow do domu a jak wstawalam, to mnie zarzucalo, ze nie moglam prosto isc.
Ewus, wspominalas, zebym sprawdzila tarczyce. Ja mam niedoczynnosc tarczycy i sprawdzaja mi ja co 2 miesiace ze wzgledu na to, co sie ze mna dzieje. Biore 100 mcg codzinnie rano, pozdrawiam, uciekam do pracy. Mam nadzieje, ze dojade. pa pa
Gość dolores39
Lusi,rozumiem,ze jak brałas tabletki to nie miałaś takich objawów?moze zbyt szybko lekarz zadecydowal o ich odstawieniu?a co powiedziala ci ta lekarka u której byłaś?dla pewnosci zrób sobie podstawowe badania,bo rzeczywiscie po nocy spedzonej z ukochanym powinnas byc fruwająca a nie taka oklapnięta....pozdrawiam
Gość dolores39
Oj mała genia,no tak masz rację,po nocy z ukochanym czlowiek ma prawo być oklapniety,nie pomyslałam o tym,tylko ze nasza Lusi teraz musi być rzeska i pełna energi,i zamaiast tego wróbelka czuje sie jak oklapnięta kaczka,Lusi nie rób nam tego,no ale w końcu w kazdej telenoweli jest jakiś akcent niepokoju,po ktorym wszystko znowu jest piekne,Lusi czy ty nie widzisz ,ze my czekamy na dalsze odcinki romansu?
Witajcie:) a ja od 5 ej na pełnych obrotach.Wstałam pełna siły i chęci do działania chociaz nie miałam upojnej nocy hahahha a szkoda:(Dzisiaj w pracy do 18 ej.Chce jeszcze zrobić cos w domu bo jutro wczesniej tez musze wyjechać.Lusi masz racje co do tej cholernej grypy tylko wiesz ,że kazdy inaczej ja przechodzi i to jest tez uwarunkowane od wieku .Ale ja bardzo bym chciała abys zaznała szczescia i miłosci w tym zwiazku i zeby nigdy Cie nie opusciło:)ja zawsze lubiłam facetów starszych od siebie i wyszłam za mąż za faceta 8 lat starszego.Kiedys było nam z soba bardzo dobrze ale musze Wam napisać ,ze wszystko zaczęło sie zmieniać jak ja zaczęłam dostrzegać co w życiu naprawde jest ważne.Zaczęłam walczyć jak lwica o to co nalezy sie kazdej kobiecie w związku .Dzieci dorastały ja dojrzewałam a moja tesciowa i męza rodzinka wsadzała swoje 5 groszy.Walczyłam do samego konca -wygrałam.jestem soba!mimo mojej cholernej nerwicy i powiem Wam ,ze czuje sie spełniona chociaz jeszcze daleka droga do tego do czego zmierzam ale wszystko jest na dobrej drodze.Moja nerwica od 20 lat jest ze mna ale ja nie jestem z nia i to jest zasadnicza róznica jesli bym sie poddała napewno nie pisałabym tu z Wami.Trzymajcie sie dziewczyny!!!
Dzieńdobry dziewczyny Czytam Was zawsze .choc czasem nie pisze ale sledze wasze wpisy U mnie ok nerwica poszła w cholere pół roku brania lexapro i jest o niebo lepiej :) choc oczywiscie zdażają się małe ataki ale żadko :))) Czuje sie wolna juz nie przeraza mnie pójscie do dużego marketu, stanie w kolejce, nawet w kościele daje rade itd. jednego czego nie zaliczyłam to kino ale spokojnie pewnego dnia... to takie moje przemyslenia... Przesyłam pozytywną energie :) miłego dnia Ide na bilans z dziemi do lekarza brrr mała już płacze ... pa
Witam dziewczyny weekend minal bardzo pozytywnie ,spotkanie z przyjaciolmi, jakis tam grilek, wsztstko bylo ok do wczorajszego wieczorka.Najpierw pojawil sie potworny bol glowy,serce bilo jak szalone i do teko bylam cala zlana potem .zasnelam chyba o 3 nad ranem. Byc moze fakt ze moj maz jedzie na kurs tak mnie zdolowal i to ze zostane sama w domu. Nadal boli mnie glowa i zastanawiam sie jak to bedzie dzisiaj.Pozdrawiam goraco bo dzisiaj troszke chlodno.
Czesc wszystkim:-) Jak bralam tabletki, nie bylo tak zle ale teraz znowu cos mnie dopada. Jest sporo przypuszczen, bo oprocz niedoczynnosci tarczycy mam jeszcze zespol jajnikow policystycznych i moj osteopata powiedzial mi, ze hormony tez potrafia wprowadzic zamieszanie w ciele kobiety. Problem w tym, ze my juz sobie gadalismy o dzidziusiu z moim lubym i ja bardzo bym chciala miec jeszcze dzidzie, bo on nie ma dzieci a ja nie chcialabym, zeby moja corcia zostala kiedys sama. Nie jest to jednak jedyny powod, dla ktorego chce miec dziecko, zwyczajnie chcialabym miec jeszcze conajmniej jedno, chociaz moj *nowy nabytek* byl troche niepewny tylko ze wzgledu na jego wiem ale poza tym, to bardzo chce. Martwi sie tylko, zeby nie bylo to tzw *obciachem* dla dziecka miec tate w wieku prawie dziadka. Powiedzialam mu, ze jest glupi :-) Koniec kOncow w przyszlym roku (bo przeciez trzeba sie jeszcze troche poznac:-) zadecydowalismy jednoglosnie, ze chcemy male baby ;-) Poczekajcie jeszcze tylko niech sie moja corcia o tym dowie!!! :-) Troche bedzie duza roznica ale czy to wazne jak sie wszyscy kochaja :-) Dzisiaj przespalam kolejna noc w ramionach ukochanego i bylo mi taaaaaak dobrze :-) Pozdrawiam
Witajcie:) co do leków to nic wam nie napisze bo nic nie wiem:(uleczek szkoda mi ze sie tak meczysz kochana ale podjęłaś słuszna decyzje co do wizyty lekarskiej. Lusi no nie moge tylko pozazdrościc takiej miłości tylko powiedzTemu swojemu ,ze macierzyństwo taaaaakie dojrzałe jest całkiem inne niz te w młodszym wieku:) a mówie to bo jestem matką trójki dzieci dwójka juz dorosła a moja Niunia ma 4 latka urodziłam Ją mając 40 lat:) a mój mąż 47 i wiem co pisze ,warto!!! bo to jedyna ,,rzecz** za która co wieczór dziekuje Bogu ,ze mi dał:) ja tak naprawde doznałam smaku macierzyństwa jak urodziłam trzecie dziecko i własnie w tym wieku.A więc duzo miłości moja droga bo to potrzebne i nieodzowne w zyciu kazdego człowieka:) dolores a Ty gdzie???????? Saro goraco Cie pozdrawiam!!!Dziewczyny trzymajcie sie!!!
Gość dolores39
Hej babulce,bylam dzisiaj z moja córeczką u alergologa, ma caly czas kaszel,wszystkie wyniki super,nie ma alergi ,moze to miec podloze psychogenne ale to badamy.Dałam sobie ogolić maszynką wlosy po bokach,normalnie totalna awangarda,ale czuje sie w tych wlosach swietnie,są zgodne z moim charakterem,polecam,do odwaznych swiat należy.Lusi no no no,juz zaczne myslec o imieniu dla twojego przyszlego dzidziusia,ja rodzilam dzieci w wieku 30 i 31 lat,juz wtedy bardzo tego chcialam,bylam dijrzałą kobietą,pomimo wielu nieprzespanych nocy uważam ,ze wiekszego cudu od dzieci nie ma,pozdrawiam mocno
Gość dolores39
Witajcie,ja chyba przekwitam normalnie,mam uderzenia gorąca,na zmiene albo jest mi gorąco,albo zimno,i ta stara baba jedzie do pracy własnie,w pracy sie rozruszam,pomimo bardzo zimnego i deszczowego dnia zycze wam duuuuzo słońca,pa
Dolores, ja mam 31 lat i te same objawy wiec juz sama nie wiem, co jest nerwica a co ma inne zrodla. Wlasnei dzisiaj mialam pobrane wyniki krwi wiec zobacze jak sie rzeczy maja. Jezeli wszystkie wyniki beda w normie, wroce na tabletki, bo juz nie mam sily sie meczyc. Pierwsze 2 tyg po odstawieniu tabletek byly swietne a teraz znowu jakies pierdoly sie mnie czepiaja i nie pozwalaja mi do konca cieszyc sie moja miloscia :-) Postaram sie napisac wieczorkiem, bo glowe mi rozsadza i proba skupienia sie na pisaniu powoduje, ze nie widze literek i glowa boli mnie jeszcze bardziej a nie chce Wam nawijac jak starsza Pani z calym szacunkiem dla starszych pan :-) pozdrowionka
Gość mala_genia
Ja odstawiałam leki już dwukrotnie pod kontrolą lekarza oczywiście ..efekty były jednak opłakane,krótkotrwałe i nie chciałabym nigdy więcej w życiu tego przeżywać :( więc nie mam zamiaru leków odstawiać,bo wiem ,ze są mi one potrzebne i niech mi nikt nawet nie próbuje kitu wciskać,że się np. uzależniłam ...bo to wielka bzdura .!!! Tak jak i niektórzy wychodzą z choroby oczywiście ....przyznaję rację i podpisuję się pod tym dwiema łapkami:) ale nie wszyscy jednak,to nie reguła ...Więc ci ludzie np. co się leczą na nadciśnienie czy niedociśnienie to też są uzależnieni od leków?! NIe ....ta i ta to choroby wieku XXI i potrzebują leczenia przez całe życie bardzo często....wplyw na nie ma wiele powodów i uwarunkowań,często również genetycznych i nic sami na to nie poradzimy bez fachowców ...lekarzy oczywiście tych z powołania ,którzy zajmują sie pacjentem z nieprzymuszonej woli ....pozdrawiam Was cieplutko kobietki i mężczyzni,jeśli tu takowi są oczywiście .Buziaki
Gość dolores39
Witajcie,ciesze sie dzisiaj jak dziecko,kupilam sobie rower i juz zrobilam malutki kurs z moim synem,ale mialam zabawe,dawno nie jezdzialm,zapomnialam jaka to frajda,pomimo moich napadów potów,ktore mnie wkurzają,nie poddaje sie ,to taki objaw ktorego wczesniej nie miałam więc oczywiscie najpierw bardzo sie tym zdenerwowala ,ale po chwili zaczelam mówic do siebie,ze to tylko pocenie,nic wielkiego,na niewiele sie to zdało.....ale jaja!na przekór temu wsiadlam na rower i pognalam przed siebie,to pomogło,a przy okazji zrzucę pare deko,potem zrobi sie z tego kilka kilogramów mniej i laseczka gotowa,pozdrawiam
hej dziewczyny Nie pisalam bo od kilku dni moje dzieciaki choruja i jestem padnięta,nie spią po nocach, kaszlą goraczkuja itd jazda na całego uff Ale ogólnie ok:) pomimo wszystko zafarbowałam włosy na granatową czerń i teraz uszy mam...granatowe heh pozdrawiam serdecznie i lece robic obiad - dzis babka ziemniaczana :) pa
Gość dolores39
Witajcie,bylam z dzieciakami na wycieczce rowerowej,pieknie było tylko muselismy szybko wracać bo straszna burza nadchodzila.Sara zdrowia dla dzieciaczków ,a tobie niech mąż zrobi masaż plecków,ja dzisiaj mojego do tego zwerbuję.Lusi jak samopoczucie,czujesz sie lepiej?Ewus a co u ciebie,pozdrawiam dziewczyny
Czesc wszystkim :-) Widze, ze mamy maly zastoj :-) Prawde mowiac, to sie nie dziwie, bo wiekszosc dni ostatnio ja rowniez czuje sie fatalnie. Czuje sie jakbym plywala, tak kreci mi sie w glowie. Te zawroty glowy zwalaja mnie z nog. Jestem strasznie oslabiona i sama nie wiem juz co robic. Dobrze, ze mam faceta, ktory teraz dba o mnie :-) Przy nim wiele daje sie zapomniec i czuje sie lepiej :-) Pozdrawiam :-) A Wy gdzie dziewczyny???? Sara, Ewus? Co jest z Wami??? mala genia? uleczek1??? W ten weekend wypuszczemy sie z moim ukochanym, bo trzeba wreszcie popracowac nad dzidziusiem, ktrego tak bardzo chcemy wiec znajac mnie i moje wpadki pewnie bede miala co opowiadac Wam pozniej, bo ja zawsze musze odwalic jakis numer :-)