Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady paniczno lękowe z agorafobią

Gość MAJA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Widze, ze mamy podobne problemy. Dzisiaj niestety mnie tez dopadlo. Mialam atak paniki. Nie byla to w zasadzie az taka panika ale bylam pewna, ze zaraz upadne. W zasadzie calkiem niezle sobie radzilam ale nie odpuszczala ta wstretna zaraza i musialam pojsc dla wlasnego spokoju do sasiadki z parteru (tez Polki, ktora ma pojecie co sie ze mna dzieje:-)) i wprosilam sie na meliske :-) Po pol godziny wrocilam do domu i jakos poszlam pozniej do pracy. Bylo ciezko, bo niestety ale po ataku jestem bardzo slaba, chetnie bym sie polozyla a tutaj nie ma szans. Ten atak chyba w duzej mierze zawdzieczam wczorajszej bezsennosci. Tluklam sie w lozku do 4 nad ranem!!! Ide teraz odsypiac. Trzymajcie sie kobietki. Ps. chcialam tylko powiedziec, ze nie wszystkie leki ziolowe mozna laczyc z tabletkami, ktore bierzemy. Ja biore citalopram 20 i nie mozna go laczyc z zielem dziurawca, ktory jest czesto dodawany do ziolowych tabl uspokajajacych. Pozdrawiam cieplutko i dobrej nocki zycze. pa pa
Gość dolores39
Witajcie,ja bawie sie w pielegniarke,moja coreczka ma prwostronne zapalenie pluc,dostala antybiotyk,syn goraczkuje,ja jakos lepiej,dla dzieci zbieram sily ,bo im musze pomoc,a mąż jak zwykle wroci poznym wieczorem,nie mam co liczyc na jego pomoc.Lusi ,sara,ewulek,nie zalamujcie sie,dobrze wiecie,ze nasza glowa robi z nami co chce,musimy nauczyc sie wladzy nad swoimi myslami,ale jak to zrobic.....???
Witam dziewczyny U mnie też połowa rodzinki przeziębiona, mała tak kaszle w nocy że nie daje spać i biedulka męczy się ;(średnia córa gardło boli i tak w kółko..jeszcze mąż sie trzyma i całe szczęscie bo jak facet chory to załamka he he Dzis też nie ominął mnie atak, widzę że u was też nie bardzo ech! ja to myśłałam że nie wyjdę na zewnątrz tak mi było gorąco, zachwiania równowagi i nogi z waty i myśl ze zemdleje ale pomyślałam sobie -qurcze, tyle lat i jeszcze babo sie nie przyzwyczaiłaś???wzięłam validol i jakoś załatwiłam sprawy na mieście, szybciutko i potem byłam taaaka zmęczona, ze zaraz chyba sie położe do łóżeczka ;)jestem zła że biorę lek a on nie działa, a może jeszcze nie działa. wykupiłam dziś jeszcze na miesiąc, drogi bo 99zł ale próbuje jeszcze sie nie poddam. Dziewczyny jutro musi być dobry dzień ;) czego wszystkim nam życzę.Niedługo święta będzie wesoło, a mi znowu stuknie kolejny roczek tak już mam że urodziłam sie w Wigilię ;)))) pozdrawiam idę leniuchować :)
Saro ja urodziłam się dzień wcześniej.Jeżeli jest brzydka pogoda to chyba wszyscy czujemy się gorzej.Chodzę na moje masaże i mam nadzieję że zauważę poprawę.Kupię sobie validol i spróbuję.Oglądnę zaraz serial 39i pół bo mnie bawi i pójdę spokojnie spać i Wam życzę spokojnej nocy kurujcie się z tych przeziębień.Pa.
Czesc wszystkim :-) Moj dzien dla odmiany nie byla taki zly. O wczorajszym ataku juz prawie zapomnialam i tak jest najlepiej. Troche szwankowal mi dzisiaj samochod, wiec moze przeznaczenie mi zesle tego pana z RACa ponownie, a ja juz go prawie przekreslilam :-) Smieje sie sama z siebie piszac o tych moich *podbojach* milosnych :-) Oczywiscie w tym przypadku podobnie jak w innych napewno ;ktos; sie pojawi dopiero jak przestane sie spodziewac czego kolwiek :-))) Ostatnio czesto boli mnie glowa i wogole mam jakies takie dziwne samopoczucie ale pewnie przejdzie po paru dniach. Wam wszystkim bez wyjatku rowniez zycze szybkiego powrotu do zdrowia i pelni formy. Dobrej nocki kochane, pa pa
Czesc dziewczyny, jak Wasze dzisiejsze samopoczucie? Mialam nadzieje, ze wroce dzis do pracy po chorobie, ale wczoraj moja szefowa zarzadzila zebym poszla do lekarza na kontrole, no i mam zwolnienie do wtorku, przez kaszel. I co ja bede robic w domu? Dzieciaki biegaja, szaleja, bo tez poprzeziebiane troche, i bardziej nerwowa jakas dzis jestem :( Ale poloze sie moze troszke, poczytam i jakos bedzie. Napiszcie co u Was, pozdrawiam
Gość dolores39
Witajcie babki,ja dzisiaj czuje juz znaczną poprawe i u moich dzieci i u siebie,syn juz szaleje ,ale coreczka jeszcze lezy,a ja porobilam drobne zakupy,posprzatalam a potem pospalam chyba z 2 godziny,teraz czuje sie duzo lepiej,w piatek chce isc do pracy,bo od siedzienia w domu oszaleje,pozdrawiam was ,trzymajcie sie mocno!!!
Hej dziewczyny :) A co to? gdzie wy? U mnie nadal przeziębienie :( byłam u lekarza stwierdziła że nic mi nie jest i wystarczą tabletki do ssania hmmm to już drugi tydzień sie ciągnie ech, a przy tym osłabienie, ale dam radę ;) Poza tym ok :) Piszcie co u Was pozdrawiam serdecznie :*
Czesc dziewczyny A ja bylam dzis u psychologa i psychiatry, pierwszy raz od ponad roku i byli zaskoczeni *moimi osiagnieciami* :) Mialam zamowionego tlumacza, ale jakos nie dotarl i musialam sama dac sobie rade :( Po godzinie mialam dosc. Ale nie jest zle. Moje dzieciatka tez sa chore i dobrze, ze jestem na zwolnieniu do wtorku, to moge byc z nimi. Bo moj synus prawie 10 -letni, az spal dzis ze mna, taki biedny chorutki. I pogoda sie u nas zmienila. Drugi dzien przymrozki i wszystko takie ladne biale, oszronione :) Moze niedlugo snieg spadnie? Piszcie dziewczyny, bo ostatnie kilka dni to tu straszne pustki sa :( Pozdrawiam
Gość dolores39
Witajcie,faktycznie cos slabo z wami dziewczyny,co tu tak cichutko.Agneta to super ,ze bylas u psychologa ,zazdroszcze ludziom znajomosci jezykow,ja ledwo ,co po angielsku,troche po niemiecku,z rosyjskiego juz niewiele pamietam,a teraz takie czasy ,ze jezyki to podstawa,naszczescie moje dzieci ucza sie jezykow,tego bede pilnowac.Moje dzieci juz zdrowe,ale do konca tygodnia jeszcze zostaną w domu,a w srode jade do Warszawy ,do super lekarza,ale narazie nic wiecej nie powiem,opowiem ,jak wroce...a sylvi nic nie pisze o swoim osrodku????pozdrawiam was
Dziewczyny dzieńdobry? co u Was? Jak sie czujecie? Dzień pochmurny nie nastraja pozytywnie, trzeba włączy jakąś wesołą muzyczkę zapalic świeczke i będzie miło :))) U mnie może byc jeśli chodzi o samopoczucie tylko trochę mnie mdli po tabletkach hmmm trochę schudne, a to mi się akurat przyda :))) Dzieciaki szcześliwe bo dziś mikołajki mają w szkole :) i pomyślec że tak niedawno ja też chodziłam do szkoły alez ten czas leci! miłego dnia piszcie co u was ;0)
Ja dzisiaj miałam mieć usg piersi a lekarz rozmyślił się i stwierdził, że skieruje mnie najpierw na mammografię.Wkurzyłam się bo na wizytę czekałam dwa m-ce,wysiedziałam się w kolejce 3 godziny a on nawet nie raczył spojrzeć tylko skierowanko i dowidzenia .A tak ciągle gadają o profilaktyce.A w rzeczywistości to na badania i diagnozy czeka się miesącami .Normalnie masakra.........:(:(:(.
Gość dolores39
Witajcie,ja juz na obrotach,bylam w pracy,dopiero co wrocilam,czuje sie juz dobrze,a jak mnie cos dopada ,to powolutku przeistaczam moje czarne mysli w cos przyjemnego,i jest łatwiej.Jagoda ,tak to juz jest z lekarzami,oczywiscie prywatnie i za kasę wszystko szybciutko zalatwisz,a my placimy takie zusy...dziady.Ciekawe dlaczego w gabinetach prywatnych nie ma kas fiskalnych,tylko szufladki...a ja za nie nabicie chocby 20 zl.moge zaplacic ogromną karę,ale to temat rzeka.Moje kochane ,gdzie wy jestescie?Lusi,ewulek,ewus,sylvi,i inne dziewczyny,no co wy?????spokojnej nocy
Witajcie.Już jestem Dolores .Jakoś ostatnio nie miałam na nic ochoty.Wiem już że w mojej głowie nic strasznego nie ma wyniki są ok.Więc te zawroty to jednak nerwicowe.W handlu u mnie niewiadoma ludzie oszczędni.Zastanawiam się co domawiać bo może zawalę się towarem a potem kupę roboty na remanent.Najgorzej że zasypują nas tymi dużymi sklepami a my małe sklepiki dostajemy po **dupie**.Stąd te moje rozterki.Na szczeście nie dajemy się z rodzinką przeziębieniom,odpukać.Jak tam u Was w miastach świąteczna atmosfera bo u mnie pozawieszano na latarniach lampki no i w sklepach zaczynają już wystawy robić.Ja jakoś nie mogę się zabrać może w tym tygodniu.Pa dziewczyny udanej niedzielki.
Gość dolores39
Ewulek ,to super ze glowa ok,ale to było wiadomo,we lbie wszystko ok,a uczucie jak po pół litra alkoholu,ja to znam.A ja bardzo nad sobą pracuje,gadam ze swoimi myslami,nie poddaje sie atakom,dzisiaj idziemy na urodziny do tesciowej,bedzie kupę zarcia i sztywna atmosfera,ja mam taką tesciową z kawałów.....jutro zaczynamy normalny tydzien,dzieci do szkoly,ja do pracy.W sobote kupilam sobie dwa komplety super bielizny na połowę ceny,naprawde seksi,tylko dla kogo ją włożę,moj chlop wraca nocami,tak skatowany,ze zasypia na dywanie,nawet jakbym mu zrobila gulasz z zarcia od kota to nie zorietowałby sie,moze zareaguje na nowe majtki...??????Ewulek,u mnie tez klientki są oszczedniejsze,odczuwam to ,gorzej niz w zeszlym roku,pozdrawiam was
Dolores rozśmieszyłaś mnie bardzo z tym żarciem dla męża.Mój dla odmiany kupił mi bieliznę ładną ale musiałam od razu zmierzyć.Pomimo że dzisiaj niedziela i odkąd mam lęk przed kościołem staram sobie wypełniać czas wolny.Zrobiłam przemeblowanie w synka pokoju jest teraz więcej miejsca.Lubię zmiany więc już nikogo nie dziwi że co jakiś czas jest w domku inaczej.Poza tym jak coś robię jestem tak pochłonięta że nie myślę o głupotach.Teraz czekam aż kurczak się upiecze i będzie szamanko.Pozdrowionka wszystkim.
Hej dziewczyny Kolejna niedziela bez kościoła niby powinnam sie przyzwyczaić a jednak to boli ech a szczególnie gdy nie mogę zaprowadzić dzieci :(tak sie czuje blee dziś mikołajki był u Was mikołajek??? u mnie był a jakże taaaaka byłam grzeczna ha ha a dzieciaki ile mają z tego radości to takie miłe :)))) Nadal łykam tabletki ale jeszcze kiepsko z tą poprawą samopoczucia więc czekam cierpliwie.Od kilku dni poprostu strasznie sie pocę na dworze 5 stopni a ja ugotowana pod kurtką najchętniej bym szła w krótkim rękawku :( a na menopauze jeszcze mam czasssssss ha ha moze znacie jakiś dobry sposób na pozbycie sie tego uczucia bo to strasznie męczy.:( Miłego wieczoru kochani :***pa
Gość dolores39
Witajcie,ja zaczelam tydzien bardzo pracowicie,latalam po urzedach do 13 ,potem poodbieralam dzieciaki,ugotowalam obiadek,caly czas cos do zrobienia.Ewulek ja tez czesto przemeblowuje,juz nie mam pomyslow,ciągle cos przekladam,dokladam,przestawiam,kupuje swieczki,robie nastrój.Wczoraj bylam u tesciowej na urodzinach i wyobrazcie sobie ,ze mój mąż zasnął przy stole....ostatnio tak duzo pracuje,ze przesypia po 3 godziny no i zasnęło mu sie ,kopnelam go w noge a on jak oparzony skoczyl,normalnie jaja,ja go kiedys zabije.Najlepsze jest to,ze on caly czas gada ,ze tak mnie strasznie kocha,tylko,ze jest przepracowany,a mi sie zygac chce jak slysze ,,Jeszcze tylko 2 tyg.takiego zapieprzu,,i te 2 tyg.ciągną sie miesiącami.Nauczylam sie calkowicie organizowac dzien bez niego,nawet juz wiem duzo o silniku w samochodzie,to po co mi mąż?....
Cześć dziewczyny.Zarobiona jestem zamawiam towar i zamawiam i zgłupiałam.Pogoda u mnie fatalna czarne chmury i deszcz.Jak można myśleć pozytywnie w taką pogodę.Saro wiem co przeżywasz w niedzielę bo mam to samo.Rodzinka do kościoła a ja za robotę żeby nie myśleć.Wczesniej pisałam że robię przemeblowania. Dolores rzeczywiście masz się z tym swoim mężem niby jest ale go nie ma.Ja czasami gdy mąż mało poswięca mi czasu to siadam i rozmawiam z nim o tym.Oczywiście on uważa że nie mam o co się czepiać ale zawsze trochę coś wskóram.Pa laseczki.
Gość dolores39
Ewulek ,ja juz nie rozmawiam ,nie ma sensu,ja tlumaczylam,plakalam,prosilam,krzyczalam,udawalam ,ze mnie to nie rusza,nic nie osiągnelam,poza obietnicami bez pokrycia,moj mąż jest pracoholikiem,to nalóg ,jak kazdy inny,a czas pokaze jak to sie zakonczy ,moze hepy endem ,moze nie ,teraz juz mi na tym nie zalezy,potrafie cieszyc sie zyciem,jak malo kto,jestem wariatka pomimo nerwicy,mam wielu przyjaciol,no i cudowne dzieci,super prace,więc póki co sram na to ,teraz juz sie smieje .Spokojnej nocy