Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w mostku, ból ręki i opuchlizna łydek i kostek po ciąży

Gość evik27

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Przed wizyta u lekarza chciałabym się poradzić, co może mi dolegać. Być może ktoś z Was miewa podobne objawy. Ostatnio podczas snu złapał mnie dosyć uporczywy ucisk w mostku orac ból lewej częsci ciała, głównie ręki, który miną po jakichs 2 godzinach. Lekki ucisk w sercu czułam jednak jeszcze nast. dnia. Z objawów przewlekłych, to od okresu dojrzewania cierpię na omdlenia, które nasilaja mi sie okresowo. Byłam już badana na różne okolicznoiści np. cukrzyca, padaczka, miaam takze robione ekg, które juednak nic nie wykazało. Wobec czego trochę odpuściłam dalsze dociekanie przyczyny omdleń, tym bardziej, ze teraz miewam je dosyc rzadko. Innym przewlekłym objawem jest u mnei stała lekka opuchlizna łydek, wokół kostek. Opuchlizna pojawiła się po ciązy, ale naczyniowiec także nic nie stwierdził. Czy ktos może umie coś stwierdzic z tych objawów. Obecnie jestem w ciąży, więc chciałabym ostatecznie zdiagnozowac problem żeby wykluczyć ew. powikłania podczas porodu. Jestem niskociśnieniowcem. pozdrawiam