Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czynnościowe zaburzenia krążenia

Gość wegita

Rekomendowane odpowiedzi

Witam już raz na tym forum pisałem o moich dolegliwościach ale teraz przeszedłem badania EKG,ECHO Serca,I nic nie wskazało wszystkie wymiary w normie itp.Ale chciałbym się dowiedzieć co mi może naprawdę dolegać zacznę od początku 14 lat-W pewnym momencie na W-F uderzyłem się w klatkę piersiową dość mocno i zaraz po tym występował malutki ból w klatce piersiowej w przeciągu 2 godzin strasznie ból się nasilił ból był podobny do ściskającego,i już nie wytrzymałem temu całemu bólowi towarzyszyło drętwienie całej lewej ręki z wieczora już przeszło tylko lekkie ukłucie na drugi dzień także miałem lekkie ukłucie zawsze towarzyszył mi jakby ucisk klatki piersiowej po podnoszeniu ciała po wykonaniu ćwiczenia wyciskanie sztangi leżąc,z czasem to przeszło 15 lat-W tym okresie wieku miewałem Lekkie duszności nie codzienne tylko czasami przypomnę ze w tym czasie także ciężko ćwiczyłem a na wakacjach miałem problemy z zasypianiem dość często miałem uczucie nie pokoju (chodzi o oceny) 16 lat-Czasami duszności i niekiedy ukłucia serca(także intesywnie ćwiczyłem 17 lat.Czyli stan terazniejszy przez 2 tygodnie miałem silne duszności,lekkie pobolewanie serca(czasami) takie jakby pieczenie z 2 razy ból koło łopatki i niekiedy ból brzucha .Przez następne 2 tygodnie polepszyło mi się z tym że nie ćwiczyłem przez ten okres czasu i po tygodniu znikły duszności i występowały tylko czasowo a przed tem były one przez cały czas pewnego dnia miałem silny atak jakby duszności strasznie zimno mi było.Przez ten okres w dzisiejszym dniu mogę powiedzieć że strasznie się tym denerwuje bo nie mogę funkcjonować normalnie,Jeżeli chodzi o spanie to jak poleżę z 1h to zasnę na kroplach sercowych o wiele szybciej,Np po dzisiejszym wysiłku w szkole np graniem w piłkę nożną gdzieś 2 h po tym uprawianym sporcie miałem ukłucia serca przez 30 minut,w czasie wysiłku nie mam duszności,ale miałem nie dawno podczas szybkiego w biegania po schodach Przypomnę że przez te 3 lata nabrałem się przeróżnych rzeczy które zostały wyrzucone z mojego życia od 2 tygodniu,miewam także lekki ból pleców ciśnienie 125-85 u kaadiologa,Już nie wiem co z sobą począć dlatego PPPPRRRRROOOOSSSSSSSZZZZZĘĘĘ OOOO POMOC bardzo dziękuje jeżeli ktoś mi pomoże