Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls, zawroty głowy, drętwienie rąk i głowy a nerwica

Gość Marti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! to któryś wątek z kolei na którym się udzielam. Dziś znowu trafiłam do szpitala. Lezalam w łóżku zaczelam myslec o tym czy dzis bedzie mi slabo cyz nie.Stalo sie. Puls mi podskoczyl to niewyobrazalnej syzbkosci. Potem jak sie uspokoil troche to na stojaco mialam 150 a na siedzaco 120. Jak mam takie uderzenia szybkie to jak wstane czy siedze jest mi superslabo:/ zawroty glowy, uczucie gorąca w klatce,czasami drętwienie rąk i glowy....duszności!Mam wrazenie ze zaraz przestane oddychac!! i Świat wydaje sie taki nierealny...jakby jasny!! a cisnienie mam niskie bo zazwyczaj 100/70. Dali mi relanium zrobili EKG i na EKG nie wyszlo ponoc nic...a ja z tym pulsmem nie wytrzymam:( tak szybko i wtedy sie boje i jeszcze szybciej!czasami nadchodzi kiedy jestem superwyluzowana!i wrazneie ze zaraz nie bede mogla oddychac:(czesto mam tez ucisk z tylko glowy lub na czubek glowy i wtedy ciezko oddychac, zaczyna sie przyspieszona akcja serca i nie moge sie uspokoic...i naprawde mi slabo:(czesto mam ze jak wstane to jest gorzej jakbym miala zaraz pasc:( mialam badanie krwi i mam niedobor magnezu....Boje sie ze umre i dostane zawalu przez ten puls...jak tak szybko mi bije czasami mam cuzucie pieczenia w kaltce a serce czuje w gardle...boje sie gdziekolwiek wychodzic ze mnie dopadnie nagle:( mam 19 lat. Schudlam duzo.w dwa miesiace ok 8 kg:/wymiotuje i mam nudnosci. Apetyt slaby.wyniki tarczycy na granicy dolnej normy:/ Nerwica? Ktoś tak miał?Nawet w domu się źle czuję..
Marti,jak wszystkie badania masz ok,to jest to prawdopodobnie nerwica lękowa,mam to od 10 lat,te same objawy,idz kochana do psychologa,albo psychiatry,po jest jakas inna przyczyna Twojego złego samopoczucia,proponuję psychoterapię,to jest najlepsze lekarstwo.wejdz sobie na www.commed.pl na nerwicę,tam wszyscy mają takie objawy jak my.
Amando...najgorzej mam o oddychaniu.Czasami mam wrażenie , że mam taki plutki oddech, że za chwilę wcale nie będę mogła złapać tchu...i wtedy zaczynam sie bac...jak siedze prosto albo wstane to naprawde jest plytki. Czasami mam też uczucie pełnych płuc i jakby podniebienie mi się zamykało w buzi co utrudnia mi swobodne oddychanie...ucisk z tylko glowy...masakra!Też to miałaś?
dlaczego ja czuje nagłe uczucie osłabienia i jakbym zaraz miała nie oddychac?wtedy sie strasznie boje....jakby oddech zdecydowanie zbyt plytki...wciaz sie na nim skupiam...ale czasami nie mysle o tym i nagle mi duszno...jakbym zaraz zemdlec i uczucie ze zaraz przestane dodychac:(
Tego samego posta umieściłam w Interpretacji wyników, ale może tutaj KTOŚ mi pomoże. Kobieta, 35 lat 3 lata temu miałam zdiagnozowane wypadanie płatka serca. Kilkakrotnie miałam robione usg serca oraz ekg. Poza zdiagnozowaną dolegliwością nic więcej nie wykryto. Ostatnio kardiolog dał mi skierowanie na Holtera. Wynik mojego Holtera jest następujący: śr. rytm serca 86/min, min 55/min, max 149/min 7 pojedynczych pobudzeń przedwczesnych pochodzenia nadkomorowego 214 krótkotrwałe tachykardie (głównie w godzinach dziennej aktywności) najdłuższa z nich trwała 6,5 minuty. Przerw nie stwierdzono. 48 pojedynczych pobudzeń pochodzenia komorowego (najwięcej w godz. 2:10 - 3:10). Z tym wynikiem poszłam na razie do lekarza rodzinnego. On stwierdził, że te wyniki są dobre i z tym można żyć. Do kardiologa idę dopiero za jakiś czas. Obecnie nie czuję się najlepiej. Często muszę nabrać głębokiego oddechu albo sobie porządnie ziewnąć, bo mam wrażenie, że zaraz się uduszę. Im więcej upływa dnia tym objawy bardziej się nasilają. W nocy śpię dobrze. W ciągu dnia jeszcze kręci mi się w głowie i mam wrażenie jakby mnie *ściągało* na lewą stronę oraz jest mi zimno. Czasami zdarza mi się taka sytuacja, że leżąc pod kocem np. wieczorem oglądając telewizję zaczyna mi być zimno i mam dreszcze jak przy gorączce. Ten stan trwa do 10 minut. Bardzo mnie ta sytuacja stresuje. Jest bardzo nieprzyjemna. Czy to może być nerwica? Albo może COŚ jeszcze innego? Jakie badania mogłabym jeszcze wykonać, aby wykluczyć inne choroby poza nerwicą???
witam! kiedys jak yłam mała to coś na tej tasmie wyszło ze w jednym momęcie linia żle idzie znów kiedyś w szkole zaczeło kłuć mnie serce (chyba) i poszłam odrazu do doktora i powiedziała ze możliwe ze mam wypadanie płatka. tydzień temu byłam u doktorki powiedziała ze jst ok i jestem zdrowa jak koń od 3 dni kłuje mnie cały czas w kltce persiowej i nie wiem czy isc do lekarza czy nie. gdy sie zdenerwuje to sie nasila. moj tata ma coś z sercem i każdy w jego rodzinie i możliwe ze mam cos genetycznie??
Gość poetka30
uwazam ze jesli cos kiedys ci wyszlo trzeba sie jednek tego uczepic.ja mam kolatania okropne ale tylko goraco wtedy czuje i napiecie przepony .nigdy mi nic nie stwierdzili ale mialm guzy na tarczycy ,wycielam teraz mam kikuty i badania w normie i wlsnie tez tak mysle ze napady koltan sa zwiazane z czyms poza nerwica .moze i nerwica to nasila ale cos mi tu nie pasuje .co do sciagania na lewa strone to akurat jest typowy objaw braku serotoniny ,wiem na pewno .wiec jesli mozesz zrob poziom ,gdzies robia.moze byc tak ze masz depresje z przewaga objawow nerwicowych ale serce swoja droga cos tam szwankuje lepiej to doberze przebadac ,sa jeszcze inne badania np tomograf serca ,u nas to robia w krakowie w szpitalu jana pawla II.to sie nazywa angiografia i sa jeszcze inne badania jest badanie ekg gdzie cie obracaja do gory nogami a potem odwrotnie .magnez musisz brac codziennie i zrob usg tarczycy wtedy widac czy jest ok czy nie .zrob kortyzol,i acth .ja juz mam tyle badan za soba i sie nie poddaje teraz bede robic tomografie nadnerczy .a wogole to u nas ta diagnostyka jest do dupy .moja mama jest w stanach .tam ja wsadzili do tuby i zrobili tomograf calego ciala .do tego 200 parametrow z krwi to lekarz ma jakies spojrzenie .ale mnie nie dali wizy ..... ....a co pisza o tarczycy ja mam drobne guzki ale lekarz powiedzial ze tsh w normie to nie ma przwa byc od tego .