Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tępy ból główy i krwotoki z nosa

Rekomendowane odpowiedzi

Głowa boli mnie po prawej stronie koło oka.Czasami ból jest tępy i długi czasem zaboli mnie jak wstaje gwałtownie z krzesła.Gdy budze sie rano i wstaje przez ok. 5 sek nic nie widze , oprócz niebieskich i białych kropek przed oczami.Czasami boli mnie też prawe oko.Krew z nosa czasami sie zdarza ale tylko z jednej , lewej dziruki.Byłem u lekarza okulisty ale on nie stwierdził nic złego ( mam nadwzroczność). Dodam że mam 15 lat.
Witaj mnie tez czasami boli glowa w roznych miejscach ze zmiennym nasileniem bólu , a krew to leci zawsze z prawej dziurki. Mam pekniete naczynko. Ale zdarza sie to bardzo rzadko i nie przy bolach glowy. Biore tabletki ze skrzypu i teraz mam tylko sporadyczne przypadki z krwia.
Gość Karakurt
Właśnie u internisty byłem ale chyba mnie źle zrozumiał :O. Powiedział że moge tam mieć nadwrażliwą skóre.Badania krwi miałem nie dawno robione - wszystko w normie.Bardzo boje sie też utraty wzroku poza tym najgorszym ( guz , rak ).W sumie już sam nie wiem co gorsze...
Gość myszeczk112

Sluchajcie od jakis 2 tygodni kilka razy dziennie mam krwotoki z nosa, mam dusznosci i dziwnie mi sie oddycha tak jak by cale powietrze jakie wdycham nie dochodzilo mi do pluc. ponadto czesto robi mi sie slabo i czasem to konczy sie omdleniem. krwawieniu i omdleniom towarzyszy silny uciskajacy bol z tylu glowy przez chwile jest tak silny ze nie moge wytrzymac lecz zaraz zanika. i tak non stop. robilam sobie badania na nadcisnienie tetnicze lecz to nie jest to. czy ktos z was orientuje sie co to moze byc? prosze o szybka odpowiedz

Witam. Co do tych mroczków przed oczami, to ja też tak mam, chociaż już nie tak nasilone, gdy miałam 16, 17 lat zdarzało się częściej. Z tego co mi wiadomo, to może być zwykłe niedotlenienie, czy coś w tym stylu. W momencie, gdy nagle się zrywasz z łóżka, krew nie dopływa do mózgu tak szybko i stąd mroczki. Ale chyba nie jest to groźne. Na wszelki wypadek jak takie objawy są bardzo nasilone, proponuje odwiedzić lekarza rodzinnego chociażby. Mnie od kilku dni boli głowa, czuję się trochę osłabiona i wczoraj puściła mi się krew z nosa. Też się zastanawiam czym to jest spowodowane. Do lekarza pewnie i tak się udam, ale mimo wszystko gdyby ktoś wiedział co to może być, proszę o odpowiedź :).

Gość dorota91

Ja mam gorzej... co pare dni boli mnie glowa tak bardzo ze leca mi lzy z oka prawego i po prawej stronie boli... poza tym po bolu leci mi krew z prawej dziurki nosa i to taka gesta... zaczynam sobie z tym bolem nie radzic.... :( do tej pory nic sobie z tego nie roniłam ale bol stal się tak mocny ze nie daje rady...:(