Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, otępienie i nadwrażliwość na światło

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam na imie Magda i mam 18 lat, bardzo prosze o pomoc, bo juz nie wiem co moze mi pomoc! Czesto boli mnie glowa i nie to zeby byl to zwykly bol, jest to bol pulsujacy, najczesciej z tylu glowy, czesto wystepuje wraz z bolem karku i jego zesztywnieniem. Bol czesto nasila sie w nocy i to wlasnie w okresie zimowym. Problem polega na tym, ze gdy chce spac w nocy wystepuje u mnie nadwrazliwosc na swiatlo, nie to zeby bylo jasno poprostu denerwuje mnie swiatlo wpadajace przez okno, ktore nasila sie zima bo przez snieg odbija sie swiatlo z latarnii, zamykam oczy i wydaje mi sie, ze mam bialo przed oczami, do tego strasznie bola mnie galki i wykracaja mi sie w dol, w gore i strasznie mnie bola te miesnie oczu. Posiadam tez straszna nadwrazliwosc na sluch, bo chociaz spie w stoperach, czasami musze zalozyc tez specjalne sluchawki to i tak wydaje mi sie, ze wszystko slysze, nie wiem moze to tylko moja podswiadomosc, ale to nie zmienia faktu, ze gdy staram sie zasnac moj sluch sie bardziej skupia i wylapuje wszystkie dzwieki, stukot, szczekajacy pies i brat, najdziwniejsze rowniez jest to, ze prawe ucho mi sie zatyka, wydaje mi sie, ze powinnam slyszec gorzej a jednak te wszystkie ciche dzwieki slysze bardzo dokladnie. Te wszystkie dzwieki bardzo mnie denerwuja i czasami staram sie je zagluszyc glosna muzyka popoludniu, gdy np. rodzice ogladaja telewizor w drugim pokoju. Najgorsze jest to, ze wlasnie przez te objawy nie moge zasnac i zasypiam dopiero nad ranem a niestety musze wstac do szkoly, co czasami skutkuje tym, ze niestety nie pojde. Boje sie rowniez brac tabletki na sen bo slyszalam o wielu skutkach ubocznych jak depresja i po dlugim stosowaniu brak samodzielnego zasniecia, ale co zrobic jak sama w nocy nie moge zasnac. Czesto tez mam wrazenie jakby moj wzrok byl otepialy tzn. patrze w punkt i czuje jakby mi obraz uciekal, tak jakbym wiedziala, ze sie na to patrze, ale moj mozg nie reaguje tak jak powinien. Wspomne tez o tym, ze biore tabletki antykoncepcyjne ze wzgledu na hormony i czesto mam mdlosci w nocy a spac nie moge i jest to bardzo dokuczliwe, ale nie wiem czy to ma ogolnie jakis wplyw, bo w sumie wczesniej nie mialam z nimi problemu, ale miesiac temu zmienilam na slabsze(z Diane na Yasminelle), a jednak czuje sie gorzej! To by bylo na tyle, bardzo prosze o pomoc! Pozdrawiam
Bol glowy wiadomo pojawia sie sporadycznie, ale ostatnio tak z 3 razy w tygodniu, nadwrazliwosc na swiatlo i dzwieki juz od dawna, w sumie sluch mam strasznie wrazliwy odkad pamietam i przez to bardzo sie denerwuje. Mialam takie problemy juz wczesniej tylko, ze nei byly one takie czeste jak teraz, od 3 tygodni nie moge sie normalnie wyspac. Boje sie, ze dzisiaj znowu mimo zmeczenia nie bede mogla normalnie spac, bo mnie galki oczne bola, do tego bol plecow i nei potrafie sie wygodnie polozyc bo odrazu kark mnie boli. Zapomnialam wczesniej tez dodac, ze jak probuje zasnac to mam wrazenie jakbym czegos sie przestraszyla i cala tak podskocze albo mi sie to tylko wydaje, nie wiem, ale bardzo dziwne. Przede wszystkim jestem osoba bardzo denerwujaca sie, wrazliwa.
Gość Kiepska sprawa
Z powodu słuchu nie warto panikować.A jeżeli chodzi o to że boli to radzę taką dietę zastosować: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 .Podobno powinna pomóc.I kategorycznie odradzam produkty z podejrzanymi dodatkami w stylu słodziki.
jeżeli chodzi o słuch... o to że sie denerwujesz... wydaje mi sie ze twoje objawy mają podloże nerwicowe. niestety tez tak mam. ja zasypiam przy szumie komputera albo takiego wentylatora co to raz grzeje a raz chlodzi. fakt ze Twoj mozg wylapuje dzwieki mimo iz masz super zatkane uszy ( stopery itd) znaczy ze jestes niespokojna, podenerwowana. da sie z tym żyć moze nie do konca fajnie i spokojnie. ale da się. sprobuj wybrac sie do psychologa i pogadac o tych problemach. taka wizyta to nie wstyd, tylko trzeba znaleźc dobrego najlepiej psychoterapeute:) jak wewnetrznie sie troche uspokoisz to bedziesz mogla spokojnie zajac sie myslami a nie tym co slyszysz. ja nad tym pracuje i jest w miare dobrze:)

Jasny gwint dokładnie opisałaś moje objawy!!!!!!!!!! problem tylko w tym ze ja aktualnie odlozylam tabletki antykoncepcyjne i wciaz mam tak samo...podejrzewalam u siebie wszystko lacznie z bolerioza XDDDDDD i wpadlam na pewna mysl: niedoczynnosc tarczycy. Poniewaz nienawidze lekarzy nie wiem kiedy zrobie sobie te badanie;p Ps: sztywnienie karku jest tez jednym z objawow zapalenia opon mozgowych. Nie jest zabawnie ;/

Droga młodzieży. Postarajcie się przede wszystkim pozostawić sex i tabletki antykoncepcyjne. Zostawcie to naprawe ludzionm dojrzałym. Wasze psychiki jeszcze do tego nie dojrzały Stąd silne nerwice. Wasze organizmy potrzebuja energię użytkować na ciągłe dojrzewanie fizyczne i psychiczne. Wyrzućcie wszystkie stopery, odłużcie głośna muzykę. Zajmijcie się sportem , tańcem , muzyką relaksującą , przed snem krótki szybki spacer, ciepła kąpiel . Nie szukajcie w sobie choroby. Potrzebny Wam spokój. Bedzie dobrze . Powodzenia. BT.