Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wszczepienie rozrusznika serca a praca elektryka

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj. Mam 54 lata i jestem elektronikiem. W tej chwili jednak nie wykonuję swojego wyuczonego zawodu, pracuję jako informatyk. Po wszczepieniu rozrusznika przez 4 lata pracowałem na centrali telefonicznej (elektromechaniczna lata 80* duże natężęnie pól elekromagnetycznych). Nic się nie działo. Muszę jednak sprawiedliwie powiedzieć, że od 1985 roku bardzo uważałem i nie przytrafiło mi się porażenie pradem (co u elektryka zdarza się). lekarze uprzedzali mnie wtedy, że porażenie może rozregulować rozrusznik. Pomijając drobnostkę, że może zabić nawet bez rozrusznika. tak więc zdecydowanej odpowiedzi Ci nie podam. Mam bardzo ciekawe doświadczenia z rozrusznikami, więc jeśli ktoś jest ciekawy to może pytac. Mam już 4 z kolei, pierwszy miałem wszczepiony w 1985 roku.
Witaj. Wg mnie to wszystko też jest uwarunkowane tym z jakiwgo powodu ma się ten rozrusznik. Ja mam blok serca AV III i dlatego mi go wszczepiono. Nie wiem skąd ale też załapałem się na niewydolność krążenia. To niestety u mnie wiąże się też właśnie z nadmiernym poceniem się. Co do bólu to mam różne doświadczenia. Pierwszy stymulator w 1985 nic nie bolał ale czasami stymulował na mięsień ramienia. W tej chwili po 4 zabiegu mam bóle ale pocieszam się że to dopiero 2,5 miesiąca po zabiegu więć może się lepiej zagoi. Choć bardzo na to nie liczę. W tym miejscu miałem już 5 razy krojony mięsień.Lekarz w rozmowie po zabiegu powiedział mi, że jest tam dużo zrostówi trudno mu było włożyć nowy stymulator. Co do infekcji to myślę, że nie odstaję od średniej krajowej.
Gość marian 1952aaa
w lutym 2009 miałem wstawiony rozrusznik serc. W grudniu przechodziłem obok wozu transmisyjnego TVN- po chwili zrobiło mi się bardzo słabo,brakowało powietrza itd,w lutym tego roku przeszedłem przez bramkę w sądzie samopoczucie jeszcze gorsze omal nie upadłem. Staram się uważac no ale wszystkiego się nie zobaczy.Mam pytanie czy komuś z państwa coś takiego się przytrafiło i jakie mogą by konsekwencje.