Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie ścisku z okolicy klatki piersiowej i głębokie wdechy

Gość sew333

Rekomendowane odpowiedzi

No to wygląda tak ,że co 30 sekund musze jakby wziąść oddech bo mam wrażenie że mnie ściska w okolicach klatki piersiowej , coś takiego..... a jak to wstrzymam to mam szybki oddech i po prostu musze (jakby juz nawyk ) sobie westchnąć ( wzdychanie) wziąść ten oddech tak to wygląda
Walczcie z tym i nie przejmujcie się za bardzo, ja mam 22 lata i nerwice od 3 tygodni i codziennie brak mi *pełnego tchu* i czuję ucisk w klatce i jakby na płucach. Do tego mam napady kołatania serca że wtedy to dopiero nie można oddechu złapać...walczcie z tym,bo nerwica straszliwie szybko potrafi zawładnąć człowiekiem...ja np przez te napady kołatania nie mogę sama wychodzić na miasto,boję się. Sew333 staraj się nie myśleć o tym że oddychasz bo takie nabieranie powietrza i szybkie oddychanie może doprowadzić do kołatania (ja tak mam) a to jest okropne uczucie, jakby się miało upaść i nie wstać.... Zrób wszystkie dokładnie badania,jak ci nie dadzą skierowania to idź prywatnie ale lepiej dmuchać na zimne. Ja idę do neurologa,wierzę że w końcu on coś z tym zrobi... Magda dasz radę! ja też zaczynam psychoterapię w czwartek,leków nie biorę, tzn 3 razy dziennie persen forte i validol podczas napadów. ale żadnych mocniejszych...niewiem,może neurolog (w sumie napewno)przepisze mim jakieś leki ale wiem,że dużo zależy od nas samych bo teraz ignoruję *ten stan* i naprawdę mogę lepiej funkcjonować. Pozdrawiam.