Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Odczytanie zapisu koronarografii z płyty

Gość kazeb

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem płytę po koronografii. gdy ja otwieram jest pusta. pokazuje mi ze jest wolne 702 mb na plytce. Wyglada tak jakby nikt nic na niej nie zpaisal. Lekarz powiedział, że trzeba miec odpowiedni progra a wiec moje pytanie jest jaki? i czy napewno to na plycie jest skoro m komputer pokazuje mi ze jest kompletnie pusta? Pozdrawiam i licze na szybka odpowiedz forumowiczów.
Gość abisynka
tak trzeb mieć specjalny program. niestety pewnie niedostępny w necie no chyba ze nielegalnie, choć mogę się mylić. lekarze specjalisci mają takie w gabinetach ew w pracowniach do porównania z poprzednim badaniem. mi po uruchomieniu płyty po rezonasie pokazało się jaki program jest wymagany i nawet były podane namiary ale wymagane były dane lekarza by go odczytać. także trudno mi powiedzieć czy uda ci się czymś to odczytać.
Gość krzysztof j.
Mam płytę z koronorografii ojca i na niej znajduje się program razem z plikami z badania. Program samoczynnie startuje po włożeniu płyty do napędu (w jednym komputerze program nie widział danych - pewnie dlatego, że zainstalowanych jest kilka napędów). Obawiam się jednak, że co producent sprzętu to inny sposób zapisu danych. Obym się mylił. Program nazywa się ACOM.PC Lite 2.0 Browser. Co do pustej płyty, to mozliwe, że faktycznie nic nie zostało zapisane. Wskazywała by na to ilość wolnego miejsca na płycie. Możliwe też, że windows nie rozpoznaje typu pliku lub plik zapisany jest jako ukryty albo systemowy a takie są domyślnie niewidoczne dla urzytkownika. Aby to zmienić (w windowsie xp) należy w oknie *mój komputer* wybrać narzędzia/opcje folderów. W otwartym oknie, w zakładce *widok* należy zaznaczyć opcję *Pokarz ukryte pliki i foldery* i zamknąć klikając ok. W moim przypadku program zajmuje ok 13mb a razem z danymi prawie 70mb. Można by się pobawić w podstawianie plików o ile te znajdują się na twojej płycie. Jak by co to pisz slimak(małpa)o2.pl